Nazilli’de yayın yapan bir internet sitesinde yayınlanan ‘Kuyucak’ta içme suyundan neler neler çıktı’ başlıklı haberin düzmece olduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre; bir süre önce ödenmemiş faturalarından dolayı suyu kesilen Ali T.isimli şahıs ASKİ’ye giderek suyunun açılmasını istedi. Fatura borcu nedeniyle suyun kanunen açılmasının mümkün olmadığını söyleyen ASKİ yetkilileriyle tartışma yaşayan Ali T., tehdit içerikli ifadeler kullandı. Pandemi sürecinin başlamasıyla beraber Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla suyu kesik olan tüm abonelerin suyu yeniden açıldı. ASKİ kaynaklarından alınan bilgiye göre, bu sürede de Ali T. borcunu taksitlendirdi ve ödemeye başladı.

Aradan geçen sürede ASKİ yetkilileriyle yaşadığı tartışmayı unutmayan Ali T.’nin ASKİ’ye olan öfkesini bu şekilde aldığı düşünülüyor.

Hiçbir komşusunun sorunu yok, sadece onlarda var

Yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Ali T.’nin komşuları, “Bizim evimizde hiç böyle görüntüler yok. Sularımız gayet berrak ve temiz. Bunlar suyu nerden almış, içine toz toprak mı atmış bilmiyoruz” dedi.

Aynı içme suyu hattından evlerine su gelen vatandaşlar hiç sorun yaşamazken Ali T.’nin açıklamalarının algı yaratmak için olduğu düşünülüyor.

ASKİ hukuki işlem başlatıyor

Öte yandan, konuyla ilgili ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından hukuki işlem başlatılacağı öğrenildi.

İşte aynı gün Kurtuluş Mahallesi'nde çeşmelerden akan su: