Toplantıya Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli, ADÜ Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neval Genç, Ak Parti İlçe Başkanı Sibel Menderes ve MHP İlçe Başkanı Ömer Akalın, CHP İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, İYİ Parti İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, Aydın Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Fatih Akkentli ve Söke Sivil toplum örgüt temsilcileri oda başkanları katıldı.

Açılış konuşmasını Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ile Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş yaptı. Refik Karataş; “Söke, Kuşadası ve Didim’e lojistik destek veren bir ilçe. Etrafında tarihi yerlerin olduğu, kültür seviyesi yüksek medeni bir ilçe” dedi.

14 maddelik gündem hazırladıklarını belirten Refik Katataş; “Söke’nin trafik ve otopark sorunu, Kaymakamlık binasının yeni yerine yapılması, Söke Çayı ıslahında Söke’ye yakışır bir projenin uygulanması, pandemi döneminde küçük esnafın yaşadığı sıkıntılar, çevre yolu ekonomisinin oluşturulması, Söke’nin girişlerine tanıtım tabelalarının konulması, fakülte binası ve Söke’ye yeni üniversite bölümlerinin açılması, kentsel dönüşüm, garaj ve kültür merkezi gibi yatırımların yapılması, Söke Ovası’nda üreticilerin yaşadığı ilaç sıkıntısı gibi konuları ana başlıklar halinde belirledik. Bu konuların herkes tarafından konuşulmasını, çözümlerin sunulmasını ve sıkıntıların çözümü için konuların takibinin yapılmasını istiyoruz” dedi.

Toplantıda düzenlenen ve daha sonra düzenlenecek toplantılarda konuşulan konuların takipçisi olacak, raporlayacak ve katılımcılar arasında koordinasyonu sağlayacak üç kişilik bir komisyon belirlendi Komisyonda Söke Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Ümit Coşkun, Söke Demirciler ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu ile Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Söke Temsilcisi Levent Tuncer yer aldı.

VEKİL YAVUZ’UN GAYRİCİDDİ HALLERİ TEPKİ ALDI

Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un toplantı sırasında takınmış olduğu alaycı tavırlar ve gayri ciddi halleri toplantıda bulunan katılımcılar tarafından tepki ile karşılandı. Büyükşehir belediyesine karşı soruların sorulara sükunetle ve belgelerle cevap veren Aydın Büyükşehir Belediye Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli’nin sözlerini sık sık kesmesi sonucunda basın mensupları ve katılımcılar Yavuz’a tepki gösterdi.

SÖKE’DE DALDI BATTI KARAYOLLARI SORUMLULUĞUNDAYMIŞ

Söke’de Novada ve Yenidoğan kavşağına yapılacak üst geçitlerin Büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda kaldığını söyleyen Yavuz’a Akkentli belge ile cevap verdi. Akkentli “Karayollarına başvurumuz var ancak Büyükşehir Belediyemize başvurumuza Karayollarından gelen kurumumuz tarafından yapılacaktır şeklinde cevap var” dedi Yavuz “Ben öyle bir belge görmedim getir göster” diyerek cevap verdi. Akkentli “Buyurun siz Aydın Büyükşehir Belediyemize gelin seçimleri kazanan belediye başkanımızı tebrik edin kahve için bizde o arada istediğiniz belgeyi size verelim” diyerek Metin Yavuz’a cevap verdi. Akkentli daha sonra Yavuz’un istediği belgeleri salonda bulunan herkese vatsap üzerinden gönderdi. Toplantıda belirlenen maddeler üzerinde katılımcılar söz alırlarken; Söke Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli’de yapılan çalışmalar ve düşünülen projeler hakkında önemli bilgiler verdi.

Benzer toplantıların devam ettirilmesi kararı alınırken; toplantıların periyodik aralıklarla sürdürüleceği ifade edildi.