CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı, yaptığı açıklamada, “Bu ülkenin kadınları aşağılayarak kendisine siyasi prim elde etmeye çalışan hazımsız erkek zihniyetine değil, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu gibi başarısını ispatlamış kadınlara ihtiyacı vardır” dedi.

CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“AKP, kentimiz Aydın’da bir kez daha başarısı tüm Türkiye nezdinde takdir gören Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na ettiği küfürler ve bu küfürlere verdiği destekle gündeme gelmeyi başarmıştır. Bu durum biz kadınları şaşırtmış mıdır? Elbette ki hayır! Çünkü biz bu zihniyetin farklı tezahürlerine 18 yıldan bu yana farklı biçimlerde maruz kalmaktayız. Bizler AKP tarafından sistematik bir biçimde uygulanan ve kadınları kamusal alandan uzak tutmak, tutmayı başaramadığı durumlarda ise itibarsızlaştırmak üzerine kurulu bu zihniyeti çok iyi tanımaktayız.
Bu zihniyet “itaat” üzerine kurulu bir zihniyettir. Bu zihniyet, boşanmak istediğinde eşini sokak ortasında öldürmeyi kendisinde hak gören erkek zihniyeti ile aynıdır. Bu zihniyet “yemek tuzlu oldu”, “çay bahçesine gitti”, “gülümsedi” gibi sudan gerekçelerle kadına şiddet uygulayabileceğini düşünen zihniyetle aynıdır. Ancak biz bu ülkenin aydınlık yarınlarının teminatı olan Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak bu zihniyete ne özel ne de kamusal alanda teslim olmamaya kararlıyız.
Kadınları özel alanın sınırları içerisinde hapsederek sadece “ev kadınlığı” ve “annelik” rolü ile sınırlamak isteyen, yaşamlarını, özgürlüklerini ve söz söyleme haklarını gasp etme arzusunda olan AKP zihniyetine inat; biz kadınlar Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilen haklardan aldığımız güçle bu ülkenin eşit ve özgür yurttaşları olarak yaşamın her alanında var olmaya devam edeceğiz. Susmayacak, yılmayacak, bizlere biçilen edilgen rolleri kabul etmeyecek ve dayanışmamızdan ödün vermeyeceğiz. Bu ülkenin kadınları aşağılayarak kendisine siyasi prim elde etmeye çalışan hazımsız erkek zihniyetine değil, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu gibi başarısını ispatlamış kadınlara ihtiyacı vardır.
Sayın Çerçioğlu’na sosyal medya üzerinden hakaret eden kişilere destek veren AKP Aydın Milletvekili Rıza Posacı’yı kınıyor, tüm kadınları bu zihniyete karşı seslerini yükseltmeye çağırıyorum.”