Aydın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nde alınan kararların açıklandığı duyuru şu şekilde;

Düğün, nişan, nikah, kına, sünnet düğünü gibi organizasyonlarda;

Köy, sokak ve düğün salonlarında yapılan düğün (gelin alma, kına vs. dahil), nişan, sünnet düğünü vb.etkinliklerin süresinin aynı gün içerisinde kalacak şekilde geleneksel (keşkekli) düğün saatinin 12:00-14:00, diğerlerinin 20:30-22:30 saatleri arasında yapılmasına

Gelin ve damat dışında davetlilerin oynamasının yasaklanmasına

Düğünlere katılan kişilerin ad, soyad ve iletişim bilgilerinin kaydedilmesine ve saklanmasına,

Düğün ve nişan süresince denetim ekiplerinden bir görevlinin ( polis veya jandarma) düğün sonuna kadar düğünde gözlemci olarak bulunmasının sağlanmasına

Düğün, nişan, nikah kına, sünnet düğünü vb.dışındaki her türlü toplu organizasyonlar için kaymakamlıklardan izin alınmasına karar verilmiştir.

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın toplu ulaşımın yoğun olduğu 08:00-10:00 ve 16:00-18:00 saatleri arasında koruma maksatlı olarak toplu taşıma araçlarını kullanmamasına karar verilmiştir.

Tedbirlere uymayanlarla ilgili İl Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır.