Kongre alanına girişi sırasında ayağa kalkan gençler ve partililer Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ayakta alkışladı. Dakikalarca "Büyük Başkan Seninle Gurur duyuyoruz" sloganı attı. Başkan Çerçioğlu İl Başkanı Ali Çankır ile birlikte selamladığı gençlerle beraber söylenen şarkılara eşlik etti. Başkan Çerçioğlu, kongre öncesi sahne alan sanatçı Fuat Becet'ten "Ben bir Ceviz Ağacıyım" şarkısını istedi ve çalınan şarkıya eşlik etti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kongrede çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Çerçioğlu’nun konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesildi. Çerçioğlu konuşmasında, “Az önce videoyu izlerken seçimlere gittim. Daha sonra önceki dönem il başkanlarımla olan hatıralarımı hatırladım. Özellikle 2019 yılında muhteşem bir çalışma gösterdi CHP örgütü. Sayın Başkanım siz daha çok kongreler göreceksiniz.  Önceki yerel seçimlerde gençlerin çok büyük emeği var. Hepinize çok teşekkür ediyorum.  En büyük teşekkürü de Aydın halkına ediyorum. 18 saat çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Tek amacımız Aydın halkına hizmet etmek, etmeye de devam edeceğiz.  Sizler zaten bizim hizmetlerimizi çok iyi biliyorsunuz. Ama duymayanlar, duymak istemeyenler, görmek istemeyenlere biraz bahsetmek istiyorum. 3798 kilometre yol yaptık. Hani bizi sözde eleştiriyorlar ya bizim yaptığımız yollardan o köylere gidiyor. O köylerin yolu yoktu, suyu yoktu. Bunun da maliyeti 507 milyon TL dile kolay” dedi.

ASKİ yatırımları hakkında da konuşan Başkan Çerçioğlu, “ASKİ olarak 3203 kilometre alt yapı çalışması yapıldı. 60 köyün suyu yoktu. 2100 kilometre içme suyu hattı yaptık. 937 kilometre kanalizasyon yaptık. Bunlar yoktu kardeşim, biz yaptık. Sizlerin desteğiyle, Aydın halkının desteğiyle.  405 adet içme suyu kuyusu açtık. Aydın Tekstil Aydın halkının parasıyla 100 milyon TL’ye kamulaştırıldı. Biz her zaman çiftçimizin yanındayız. Yanında da olmaya devam edeceğiz. Bu konuda Büyükşehir olarak ciddi hizmetler veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Biz çiftçimizin teminatıyız. Çiftçimizin alın terini tarlada bırakmayız. Her zaman fakir fukaranın yanında olduk” dedi.

Çerçioğlu, konuşmasının geri kalan bölümünde şunları söyledi:

Çağdaş, demokratik, laik Türkiye’nin aydınlık yüzünü temsil eden sevgili gençler; Vicdanınıza takılmaya çalışılan kelepçelere izin vermeyin. Kırın onların zincirlerini. Kırın, ve özgür demokratik ülkemizin geleceğini alın güvenli ellerinize. Bunu yapabilecek tek irade CHP’nin gençlik neferi olan sizlersiniz. Çünkü siz mücadelesini Yörük Ali Efe’den, Çete Ayşe’den, sözünü Uğur Mumculardan, isyanını Deniz Gezmiş’lerden. İradesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alan bir neslin evlatlarısınız. Sözünüz sözümüzdür.
Yeni seçilecek olan il başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum. Bu kongrenin Aydınımıza, ülkemize gönençler ve baharlar getirmesi dileğiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bir sonraki kongremizi CHP’nin iktidarında yapacağız.

Adaylığını açıkladı

Çerçioğlu, CHP Aydın Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki’nin plaket takdimi esnasında bir sonraki seçimleri işaret ederek “Bu bana vereceğiniz son plaket olmayacak, bir sonraki seçimlerde de adayım” dedi.

Editör: Haber Merkezi