Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü ile DSİ Genel Müdürlüğü arasında 2019 Nisan’da imzalanan protokol sonrası çalışmalara başlanan ilk olarak şantiyesi kurulan baraja 2020 Temmuz ayında ilk kazma vuruldu. Bir aydır inşaatına devam edilen 66 milyon metreküp su depolama kapasitesi ve 124.5 metre gövde yüksekliğine sahip Sarıçay Barajı 569 milyon TL’ye mal olacak ve maliyeti Büyükşehir tarafından karşılanacak.

CHP HEYETİ SARIÇAY BARAJINA ÇIKARMA YAPTI

CHP Söke ilçe Başkanı Ali Kemal Özcan, CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Mehmet Zeylan, CHP Söke İlçe Yöneticileri, Büyükşehir Meclis Üyeleri Hatice Kurban, Yasemin Gürsoy , Söke Belediye Meclis Üyesi Saime Cantürk, CHP Söke Kadın Kolları Başkanı Kübra Çolak ve Aydın Büyükşehir Belediyesi  Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, efeler diyarı Aydın’ın en önemli projelerinden birisi olan ve maliyeti Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Sarıçay Barajı’na ziyarette bulunarak, çalışmaları yerinde inceledi.

ZEYLAN: “ÖZLEM BAŞKANIMIZ SÖKE’MİZE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR”

İnceleme sonrası  konuşan Aydın İl Başkan Yardımcısı Mehmet Zeylan , Sarıçay Barajı’nın bölge için çok önemli bir proje olduğunu belirtti. Zeylan,”Özlem Başkanımız Söke’mize çok değer veriyor. Sarıçay Barajı ileride oluşacak sorunları ortadan kaldıracak dev bir yatırım. Ekonominin yerle bir olduğu bu günlerde oluşturulan istihdam içinde ayrıca teşekkür mesajları aldık. Hükümet tarafından 50 kuruşluk maskenin dağıtılamadığı devirde  Aydın Büyükşehir Belediyemiz 569 milyon TL yatırımın altına imza attı.” dedi. 

ÖZCAN: “HEM ÇİFTÇİMİZE HEM HALKIMIZA KOLAYLIK”

CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan’da projenin gerçekten Söke ve Aydın için çok önemli olduğunun altını çizdi. Özcan, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu, Söke’mize 100 yıllık bir yatırım yapıyor. Bu yatırım hem çiftçimize kolaylık hem de halkımıza. Şu dönemde böyle bir yatırımın altına imza atmak önemli bir iştir. Yatırım başta Söke’mize, Aydınımıza ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

BÜYÜKŞEHİR MECLİS ÜYELERİNDEN BÜYÜK YATIRIMA TAM NOT

Büyükşehir Meclis Üyeleri de yerinde inceleme imkanı buldukları baraj yatırımının Söke ve Aydın’a hayırlı olmasını diledi.

Meclis üyesi Hatice Kurban, “Benim de içinde bulunduğum Meclisimizin 569 milyon TL yatırıma imza atarak Söke’mize kazandırdığımız barajımız hayırlı olsun. Bu proje Özlem Başkanımızın olmazsa olmaz projesiydi. Büyükşehir’in bu muazzam projesinden dolayı son derece gurur duyuyorum” diye konuştu.

Aydın BŞB Meclis üyesi Yasemin Gürsoy da;” 65 milyon metreküp su tutacak barajımız Özlem Başkanımız sayesinde Söke’mize kazandırılıyor. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Proje aşamasından mecliste konuşulup oylanması ihale aşamasına gelene kadar Özlem Başkanımızın mücadelesine bizzat şahidiz. Sökeliler olarak minnettarız” dedi.

AKKENTLİ: “SARIÇAY TOPUKLU EFE’MİZİN OLMAZSA OLMAZ PROJELERİNDEN BİRİ”

Aydın Büyükşehir Belediye Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli de konuşmasına Sarıçay Barajı’nın Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yani Aydın halkı tarafından karşılandığının altını çizerek başladı. Akkentli, “Sarıçay Barajı'nın yapım kararı 2017 Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınmıştı. O zamanın şartlarında maliyeti 460 milyon TL idi. Devlet Su işleri ile yaptığımız protokol gereği faaliyete geçemedik ama bugün 2020’nin şartlarında 569 milyon TL’ ye Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Halkının katkılarıyla yapımına başlandı. 125 metre yüksekliğinde 65 milyon metreküp su tutuyor barajımız. Barajın tamamının maliyeti İkizdere Barajı’nda olduğu gibi Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. İkizdere barajına da bugüne kadar 65.5 milyon TL. Aydın halkı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi para ödemiştir. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu'nun olmazsa olmaz dediği projelerden biriydi. Hem çiftçilerimizin hem Söke halkının kullanımı için önemli bir proje. Sayın Özlem Çerçioğlu tarafından bu bölgenin seçilmesi bizlere ayrı bir katkı. Hayırlı uğurlu olsun bizler çok sevinçliyiz. Büyükşehir Meclis Üyelerimiz Yasemin Hanım ve Hatice Kurban mecliste protokol imzalanırken tarihe geçtiler. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyoruz. Barajımız Söke’mize, Aydını’mıza, ülkemize hayırlar getirsin.” dedi.

SARIÇAY BARAJI

Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Bağarası ve Çalışlı Mahalleleri’nin 1,5 kilometre güneyinde bulunan Sarıçay Deresi üzerine inşa edilmeye başlayan Sarıçay Barajı, Silindirle Sıkıştırılmış Beton Dolgu tipinde olup, temelden 124,50 metre yüksekliğe ve 66 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olacak. Kuşadası ve Söke ilçeleri başta olmak üzere Davutlar ve Güzelçamlı Mahallelerine yıllık 20 milyon 750 bin metreküp içme-kullanma suyunu temin edecek olan Sarıçay Barajı’nda kret ulaşım yolu kazılarına başlandı.