Yazılı bir açıklama yapan Başkan Özcan, “Sizlere hizmet edememenin, beceriksizliğin altında ezilip giden bir iktidarın, bahane üretmekte artık nasıl duvara tosladığını “ben beceremiyorum” demek yerine, görev kendisinin olduğunda, nasıl elleriyle gözlerini kapatıp kimsenin onu görmediğini sandığını anlatacağım.Söke’nin Yenidoğan mahallesinin içinden geçen bir cadde, İstiklal Caddesi. Vatandaşın yolla ilgili birtakım problemleri var. İddia o ki, öğreniyorlar ki Karayollarının yolu. Gidiyor sağa sola çözemiyor işini” dedi.

Vatandaşın AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a gittiğini ifade eden Başkan Özcan, “Soruyorlar iktidar partisi vekili Savaş’a; ‘yol karayollarının değil’ diyor o da ezberlemiş gibi. Bunca yıldır vekillik yapan birisinin evvela iyi araştırması lazım, sorup soruşturması lazım. Kulaktan dolma bilgiyle, sırf Özlem Çerçioğlu’na iftira atayım, kendimce zor durumda bırakayım kurnazlığı elinde patlar sonra adamın. ‘Böyle yöntemlerle siyaset yaparak 2 seçimdir yeniliyorum, millet hizmete bakıyor, bel altı siyasete değil’ demesi lazım. Ama nerede? Bu kafayla bunların mektep bitmez sevgili hemşehrilerim. Bakın ben açıklamayı okuyunca hemen konuyu enine boyuna araştırdım. Büyükşehir belediyemizin yetkilileri ile görüşüp yerinde inceledim. Siz değerli hemşerilerimizi bilgilendirmek için yaptığım açıklamanın ekine de hem Karayolları Yol Ağı Resmi Şemasını, hem de planını koyuyorum” dedi.

CHP’li Özcan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Görülüyor ki; cadde 50 m genişlik boyunca Karayolları Yol Ağında. Bu kadar hizmetten gocunacağınıza, iftira edip rezil olacağınıza, çözsenize vatandaşın işini arkadaş. Uslanmaz iftira taktiğiniz yürümüyor işte yürümüyor. Ya da düşün artık şu memleketin yakasından da gün yüzü görsün millet, rahatlasın.