Açılışa Başkanvekili Karakoz'un yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda Didimli katıldı. Sosyal mesafeler gözetilerek gerçekleştirilen açılış öncesinde alan dezenfekte edildi ve girişlerte vatandaşların katılımcıların ölçüldü.

Evrim Karakoz: Büyükşehir'in Didim'e yatırımları devam edecek

Açılışta bir konuşma yapan Başkanvekili Evrim Karakoz "Didim Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ilk günden bu yana uyumlu ve koordineli bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Didim'de 208 kilometreden fazla yol yaptı. ASKİ de 201 kilometre altyapı çalışması yaptı. Akbük arıtmasında ve kanalizasyonunda sona yaklaştık. Didim'deki suyun kalitesini ve miktarını artırmak için 22 adet içme suyu kuyusu açtık. Aydın'ın diğer ilçelerine olduğu gibi Didim'e de Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları hız kesmeden devam edecek" ifadelerini kullandı. Karakoz cümlelerini "Didimlilerin Didim'in güzel denizinden daha fazla yararlanabilmesi ve amatör balıkçılığın gelişebilmesi için Didim Belediyesi'yle birlikte yeni bir esere imza attık, Didim'e hayırlı olsun" sizleriyle bitirdi.

Ahmet Deniz Atabay: Amacımız amatör denizciliği geliştirmek

Açılışta bir konuşma yapan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay "Özellikle belirtmek istiyorum ki burayı amatör denizciliği geliştirebilmek için yaptık. Karasal bir toplum olarak kaldık. Gençlerimizi denizciliğe aşina yapabilmek için buna benzer hizmetlerimiz devam edecek. Buradan herkes ucuz bir şekilde faydalanabilecek. Başta bu noksanlığı gideren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na çok teşekkür ediyoruz. Biz Büyükşehir Belediyemizle birlikte taahhüt ettiğimiz her işi yaparak bugüne geldik" ifadelerini kullandı.

Hüseyin Yıldız "Bu tesisi Didim'e kazandırdığı için başta Başkan Çerçioğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tesisisimiz Didim'e ve Aydın'a hayırlı olsun" diye konuştu.