Yazılı bir açıklama yapan Başkan Çankır, “AKP Aydın milletvekili Mustafa Savaş, yerel bir televizyon kanalına çıkarak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşüp Aydın‘ın sorunlarını konuşmak istediğini ifade etmiş. Sayın Vekil, yerel seçim çalışmalarınızda dahi Aydın’ı fazla gezmediğiniz için Aydın Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının yerini bilmiyorsunuz anlaşılan. İsterseniz adres verelim buyurun gelin. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yapıcıyız, konuşuruz. Bunun konuşulacağı yer de Aydın Büyükşehir Belediyesidir. Valilikte işiniz varsa orada görüşürsünüz, diğer kurumlarla işiniz varsa diğer kurumlarda” dedi.

Başkan Çankır, Volkswagen fabrikası için Bülent Tezcan’ın çağrısını hatırlatarak, “Bakın Aydın milletvekilimiz Bülent Tezcan aylar önce tüm Aydın vekillerine çağrı yaptı. Sanayi Bakanlığına gidelim yatırım için bakan beyle görüşelim, fabrika için, istihdam için dedi, bir yanıt vermediniz. Kaldı ki yine diğer kurumların yapmadıkları yatırımlar için evet görüşmeler yapmalısınız. Hala başlanamayan Otoyol, hızlı tren, Güllük demiryolu, havalimanı konularını ulaştırma bakanıyla, hayal olan Adliye Sarayı’nı adalet bakanıyla, hastanelerimizin halinin kötü olduğunu ifade ettiğinize göre şehir hastanesini de sayın sağlık bakanıyla bir an evvel görüşmelisiniz” dedi.

Başkan Çankır açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Bakın biz her daim Sayın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızla sahada, fukaranın sofrasındayız… Ancak aramızda nasıl bir fark var biliyor musunuz? Biz sizin gibi ayda yılda 1 Aydın’ a gelip, gelmeden evvel bütün basına haber vermiyoruz. Biz 7/24 buradayız, şehirdeyiz, Aydın’da yaşıyoruz. Gelelim su sorunu iddialarınıza.
Sayın vekil, Aydın’da su sorunu falan yok…
Size bilgi verenler yanlış bilgilendirmeye devam ediyor…
Kaldı ki; bir düşünün bakalım gerçekten vatandaşlarımız, daha geçen seçim yüzde 54 oy vererek;
 ‘’ Sayın Başkanım, Aydın halkı yanınızda, Aydın için çalışmaya devam ‘’ der miydi? Ne dersiniz?