Kuşadası Belediyesi’nin esnafa yönelik çalışmalarına bir övgü de AK Parti Kuşadası İlçe Yönetimi’nden geldi. Sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklama ile Kuşadası Belediyesi’nin kültürel faaliyetlerinin esnafın cirosunu 3 kat arttırdığı belirtildi.

Projeler heyecanlandırdı, devamını istediler

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimler ile göreve gelen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel hizmet performansı karşısında beklentilerini daha da yükselten AK Parti Kuşadası Yönetimi, Temmuz ayında başlayan ve Ağustos 15’e kadar devam edecek organizasyonun devamının ne zaman olacağını sordu.

Başkan Ömer Günel’in kara günler geçiren esnafa can suyu olmak için Balıkçılar Meydanı’nda başlattığı etkinliğin esnafın cirosunu 3 kat arttırdığı ifade edilen açıklamada, hükümet desteği ile Kuşadası’na yapılacak projelerden bahsedilmemesi dikkat çekti.

Esnaf yararına girişim beklendi, onlar ‘Ömer Günel yapsın’ dedi

Koronavirüs salgını, kur artışları ve vergi yükü nedeniyle beli bükülen turizmciler AK Parti Kuşadası İlçe Yönetimi’nden merakla esnafın yararına girişim bekliyordu. Yapılan açıklamada CHP’li Ömer Günel’in çalışmaları nedeniyle esnafın cirosunun arttığı ve devamının yapılıp yapılmayacağı soruldu.

Esnaf tepkili: Esnaf arkadaşımın kazanmasından mutlu olurum

AK Parti Kuşadası İlçe Yönetimi tarafından yapılan açıklamaya esnaf da sert tepki gösterdi. Kuşadası esnafını kimsenin bölemeyeceğini söyleyen vatandaşlar, “Bizi diğer esnaf arkadaşımızın para kazanması mutlu eder. Cirolarıyla da hiç ilgilenmeyiz. Çok sıkışırlarsa bizim işimiz yoksa yardıma da koşarız. Bu açıklamalar ile esnafı bölmeye çalışıyorlar ama nafile. Kuşadası esnafı tek vücut yaşam mücadelesi veriyor” ifadelerini kullandı.