Koçarlı’da toplanmayan çöpler vatandaşı isyan ettirdi. İlçe genelinde aksayan çöp toplama işi nedeniyle şehrin dört bir yanında çöp tepeleri meydana geldi. Geçtiğimiz günlerde Esentep ve Sabuca Mahallesi’nden gelen görüntülerin ardından bu kez de Koçarlı’nın vitrini olan ‘giriş’ noktasında çirkin görüntüler kaydedildi.

İlçenin girişine dökülen çöpler nedeniyle vatandaşlar kokudan duramadıklarını ifade ederek Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ı göreve davet etti. Mahallelerde tıklım tıklım dolu olan konteyner ve bidonlardan sonra ilçenin girişinden gelen görüntüler görenleri tedirgin etti. Pandemi günlerinde hijyene daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın insan sağlığını hiçe saydığını ifade etti.

CHP’li Başkan tepki gösterdi

Çöplüğe dönen alana yakın bir mevkide oturduğunu belirten Koçarlı CHP Kadın Kolları Başkanı Şükran Secem Kaplan, “Koçarlı’nın girişi belediye garajının yanına Koçarlı Belediyesi'nin döktüğü çöplerin kokusundan evlerimizde oturamıyoruz. Site sakinleri olarak bu durumdan şikayetçiyiz. Koçarlı çöpten geçilmiyor. Yetkililer buna bari bir çare bulsun. Yazık günah, bir ilçenin girişine çöp dökülmez. Orası ilçenin vitrinidir. Tüm ilçelerin girişine değer verilir. Bir de burada Koçarlı Belediye Başkanı fotoğraf çekilip, peyzaj çalışması yapacağını söyledi. Çöplük oldu tebrikler. Marka ilçe olma yolunda ilerleyişimiz” ifadelerini kullandı.