İlk kez 1979 yılında düzenlenerek dünya çapındaki tüm koşucuları Tarihi Yarımada'da gerçekleşecek koşuya davet eden, bu sene ise Dünya Sağlık Örgütü'nün hazırlamış olduğu önlemler doğrultusunda daha farklı bir atmosfere sahip olacak İstanbul Maratonu'nun başlangıç tarihi 20 Eylül 2020, Pazar günü olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıllarda, standart olarak 21 kilometre ve 10 kilometre olarak ikiye ayrılıp İstanbul Yarı Maratonu adıyla da düzenlenen etkinlikte bu yıl, her iki kategori için toplam kontenjan 2.500 kişi olarak belirlendi.

Önceleri Asya-Avrupa Koşusu olarak anılan, süregelen yıllarda ise Avrasya Maratonu ismine de sahip olan koşunun adı, günümüzde İstanbul Maratonu olarak değiştirildi. Alışıldık düzenin aksine, bu sene düzenlenen koşu için hijyen ve sosyal mesafe kuralları çatısı altında özel hazırlıklar yapıldığı ve katılan her koşucunun yeni normal koşullara uyması şartı ile katılabileceği belirtildi.

Geçtiğimiz yıl, katılım sayısında rekor sayıya ulaşarak Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin ortak kararı ile altın kategoriye yükselen maratona son başvuru günü 7 Ağustos 2020, Cuma günü olarak açıklandı. 21K koşucuları ve 2.500 Yarı Maraton koşucularına bu yıla özel olarak 2021'e erteleme veya iptal etme seçeneği de sunuldu. 65 yaş ve üzeri katılımcıların sosyal mesafe kuralları gereğince maratonda yer alamayacağı fakat Virtual Run adlı sanal uygulama ile diledikleri parkurda eş zamanlı olarak madalyaya sahip olabilecekleri duyuruldu.

Kaynak: https://maraton.istanbul/

Editör: Haber Merkezi