Enflasyon zammı ile birlikte emeklilerin ek ödemelerinde de artış olacak. Peki, yeni SSK Bağ-Kur emekli maaşları ve ek ödemeleri ne kadar oldu? Emekli maaşı ile ilgili son dakika gelişmeleri haberaydin.com ‘dan takip edebilirsiniz.

Son dakika... Emekli maaşı ve ek ödeme temmuz zammı ile ne kadar oldu? Cuma günü açıklanan enflasyon rakamları ile milyonlarca memur ve emeklilerin maaşlarında artış yaşandı. Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin maaşlarına yüzde 5.75 zam olacak. Bu gelişmelerin ardından güncel emekli maaşları ve ek ödemeler araştırılmaya başlandı. Peki, yeni SSK Bağ-Kur emekli maaşları ve ek ödemeleri ne kadar oldu? İşte cevaplar...

TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon rakamları ile yeni zamlar belli oldu. Buna göre, SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerinin maaşlarına yüzde 5.75 zam yansıyacak.

EN DÜŞÜK EK ÖDEME NE KADAR?

Zamla birlikte senenin ikinci yarısında en düşük SSK emeklisinin aylığı 2.341 liraya, en düşük Bağ-Kur emeklisinin aylığı 2 bin 99 liraya ve en düşük tarım emeklisinin aylığı ise 1.586 liraya çıkacak.

Hürriyet'in haberine göre, SSK ve Bağ-Kur, tarım emeklileri bu yılın ocak ayında maaşlarını yüzde 6.50 zamlı almışlardı. Böylece 2020 yılında toplamda 12.20 zam almış oldular. 2019'un Ocak ayında ise SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri maaşlarını yüzde 10.19 zamlı almıştı. Temmuz ayı zammı ile birlikte 2019 yılı zam toplamı yüzde 15.2 oldu.

Yeni zamla birlikte emeklilerin her ay aldığı ek ödeme de artacak. Emekliler 63 lira ile 300 lira arasında ek ödeme alacaklar.