Sarıyer Gazetesi’nde yer alan bir habere göre, Ertan Yıldız isimli şahsın hakkında yalan haber yüzünden yüzlerce dava açılmış. Polisten kaçtığı iddia edilen Yıldız’ın belediye başkanlarından ve siyasilerden de para almak için hayali dosyalarla karalama kampanyası yaptığı ifade ediliyor. Hakkında çok sayıda dosya bulunduğu iddia edilen Ertan Yıldız’ın yaşamını kaçak sürdürdüğü de gelen bilgiler arasında.

İzmir’in gerçek gazetecileri öfkeli

İzmir’de yayın yapan gerçek gazetecilerin de Ertan Yıldız’dan rahatsız oldukları öğrenildi. Ege Ekspress’te yayınlanan bir haberde sözde gazeteci Ertan Yıldız için, “Gazetecilikle ilgisi olmayan ondan bundan para koparmak için internet yayıncılığına sığınanlara karşı dikkat!” ifadeleri kullanıldı.

Bayraklı Postası’nda ise sözde gazeteci Ertan Yıldız hakkında şu ifadeler yer aldı:

“İzmir’de bu kadar gazeteci varken Televizyon kanalının neden İzmir’de kaçak yaşayan ve sürekli mahkemeler tarafından aranan bir ismi ekranlara çıkıyor. Yıllardır CHP’li Belediye Başkanlarıyla ilgili yalan ve iftira haberler yapan Yıldız’ın AKP İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe’nin olması bu iddiaları güçlendiriyor. CHP’li Belediye Başkanları ile ilgili yaptığı yalan haberler nedeniyle hakkında yüzlerce defa dava açılan ve defalarca hakkın hapis cezası verilen Gazeteci Yıldız’ın AKP’li olduğu iddia edildi”

Buca Basın Birliği: Naylon gazeteci, sosyal medya teröristi

Buca Basın Birliği’nde yayınlanan bir gönderide, sözde gazeteci Ertan Yıldız’ın tutuklanmasına yer verilen haberde “Naylon gazeteci, sosyal medya teröristi” gibi ifadeler kullanılması dikkat çekti.

Firari olduğu iddia ediliyor

Öte yandan, başta CHP’li belediyeler olmak üzere çok sayıda siyasetçi ve iş insanı hakkında yalan haber yayınlayan Ertan Yıldız’ın firari olduğu ve polis tarafından yakalanamadığı iddia ediliyor. Sürekli adres değiştirdiği söylenen Yıldız’ın sabit bir adreste kalmadığı öne sürüldü.

Editör: Haber Merkezi