Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in talimatıyla esnafın rahatlatacak bir karar daha alındı. Koronavirüste normalleşme sürecine geçilmesiyle beraber Kuşadası Belediye Meclisi Kervansaray’da toplandı. Toplantıda 2019 yılı Meclis Denetim Komisyonu Raporu ve 2019 yılı Faaliyet Raporu kabul edildi.

Koronavirüs salgını döneminde iş yerlerini açamayan belediye kiracıları ve tezgahlarını açamayan pazar esnafı için Kuşadası Belediyesi önemli kararlar aldı. Pandemi sürecinde dükkânlarını ve tezgâhlarını açamadığı için ekonomik olarak sorun yaşayan esnafı rahatlatmak amacıyla alınan karara göre, Davutlar Kapalı Pazar Yeri, Güzelçamlı Gece Pazarı ve diğer semt pazarlarında bulunan tezgâh ücretlerine zam yapılmazken Kuşadası Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nde ise işletmeci firma ile varılan mutabakatla sözleşmede belirtilen oranın yarısı kadar zam yapılacak. Öte yandan pandemi sürecinde tezgahlarını açamayan pazar esnafı ile iş yerlerini açamayan belediye kiracılarından söz konusu döneme ilişkin kira bedeli alınmayacak.

Başkan Günel: Elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının bütün sektörleri olumsuz etkilediğini belirterek “Kentimizin bu süreci en az zararla atlatması için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bugüne kadar desteğe ihtiyaç duyan hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmadık. Pandemi sürecinde işyerlerini ve tezgâhlarını kapatmak durumunda kalan kiracılarımızı ve pazar esnafımızı rahatlatmak adına söz konusu döneme ilişkin kira bedeli almamanın uygun olacağına karar verdik. Bu da yaklaşık olarak 2 milyon 88 bin TL’lik bir gelirden vazgeçmemiz anlamına geliyor. Ancak bu durum bütçe dengelerimizi bozmayacak” dedi.