Efeler Belediyesi’nin ilaçlama ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddia edilmişti. Yapılan alımların, nüfus artışının olmamasına rağmen bir önceki dönemin iki katı olması akıllarda soru işareti oluşturmuştu. İlaçlama için alınan ürünlerin yaklaşık maliyeti 1 milyon liraya tedarik edilebilecekken Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın döneminde bu ürünlerin tam 2 milyon liraya tedarik edildiği öne sürüldü.

Yaşanan gelişmelerden sonra konuyla ilgili gelen iddialar arasında, ihalenin kısmi tekliflere kapatılarak daha fazla firmanın girmesinin önüne geçildiği de yer aldı. İhale, kısmi tekliflere kapatılmasaydı daha fazla firma ihaleye girerek bahse konu ürünleri daha ucuza verebileceği ifade edildi.

Tabelaları bile Aynı binada

Akılları karıştıran gelişmeler sonrası yapılan araştırmada, 2019/231535 numaralı ihaleye katılan Şems Çevre ve Kamel İlaçlama isimli firmaların Ankara’da aynı binada hizmet verdiği, tabelalarının bile yan yana asılı olduğu ortaya çıktı.

Stok bitsin diye fazla ilaçlama mı yapılıyor?

Öte yandan, alım yapılan ilaçların raf ömrü olması gerekçesiyle kullanılması gerekenin iki katı stoklanan ilaçları bitirebilmek için fazladan ilaçlama yapıldığı ve halk sağlığının hiçe sayıldığı da iddia ediliyor.

Atay kardeşlerle ortak mı?

Efeler Belediyesi’nde ilaçlamayla ilgili yaşandığı iddia edilen usulsüzlük akıllara ‘İlaçlama firması Atay kardeşlerle ortak mı?’ sorusunu getirdi. Efeler halkının parasını çöpe attığı, sağlığını hiçe saydığı iddia edilen Fatih Atay’ın konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.