AKP Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Avukat Özlem Zengin'in Meclis'te yaptığı konuşma büyük eleştiri aldı. Türkiye'de AKP'den önce ' kadın' kelimesinin adının olmadığını öne süren Zengin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınlar için büyük imkanlar yarattığını savundu.

CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz tepki gösterdi

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e tepki gösteren CHP’li Özlem Ekiz, “Çok beğendiğiniz Osmanlı döneminde, kadınlar nüfus sayımında dikkate alınmıyorken, şahitliği geçerli sayılmıyorken, mirastan hak alamıyorken, Atatürk tüm dünyaya örnek olacak bir karara imza atarak kadınlara siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkı tanınmasını sağladı. Hem de bunu Cumhuriyetin ilk yıllarında yaptı. Bu karar ile birlikte kadınlar da artık birçok konuda söz söyleme hakkına sahip oldu” dedi.

AKP’li Zengin’in bu yasalarla Meclis’te oturduğunu söyleyen Başkan Ekiz, “Siz bu yasalarla yüce Mecliste oturma hakkı kazanmışken bir kadın olarak; kadın cinayetleri, kadına taciz, tecavüz ve şiddeti, çocuk istismarı; 18 yıllık iktidarınızda neden bu kadar arttı ve siz neden hala önleyemiyorsunuz onu anlatın. Çocuk istismarı yaşanan vakfı aklayan kadın Bakanınızı kutlamak için nasıl sıraya geçtiğinizi de unutmadan” şeklinde konuştu.