Sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’e destek veren CHP’li Başkanlar, AK Parti’li Hüseyin Aksu’yı kınadı. Aydın’ın eski belediye başkanlarından olan Hüseyin Aksu’yla savcılığın harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’in yalnız olmadığını belirten CHP Bozdoğan İlçe Başkanı Hasan Karayer, “Aydın eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksunun gerek yaptığı uygulamaları gerekse de başarısılıklarıyla mağdur olmuş yüzlerce aile ortadayken bir de yalnızca bunu dile getiren Efeler İlçe Başkanımız Sayın Polat Bora Mersin e cevabi nitelikte cümle sarfetmeye çalışırken, hakaret ve tehdit etmesi aska kabul edilemez. Bu hakaret ve tehditler karşısında Aydın ın cumhuriyet savcılarını ve başsavcılığı derhal harekete geçmeye ve bu tehditlerin hesabını sormaya davet ediyorum” dedi.

“Başsavcılığı harekete geçmeye davet ediyorum”

AK Parti’li Hüseyin Aksu’ya tepki gösteren CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ise, “Aydın eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksunun gerek yaptığı uygulamaları gerekse de başarısılıklarıyla mağdur olmuş yüzlerce aile ortadayken bir de yalnızca bunu dile getiren Efeler İlçe Başkanımız Sayın Polat Bora Mersin e cevabi nitelikte cümle sarfetmeye çalışırken, hakaret ve tehdit etmesi aska kabul edilemez. Bu hakaret ve tehditler karşısında Aydın’ın cumhuriyet savcılarını ve başsavcılığı derhal harekete geçmeye ve bu tehditlerin hesabını sormaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Hakaret ve tehdit asla kabul edilemez, Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum”

Yazılı bir açıklamaya Aydın eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu’yu kınayan CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak ise, “Aydın eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu’nun gerek yaptığı uygulamaları gerekse de başarısızlıklarıyla mağdur olmuş yüzlerce aile ortadayken bir de yalnızca bunu dile getiren Efeler İlçe Başkanımız Sayın Polat Bora Mersin e cevabi nitelikte cümle sarfetmeye çalışırken, hakaret ve tehdit etmesi aska kabul edilemez. Bu hakaret ve tehditler karşısında Aydın’ın Cumhuriyet Savcılarını ve başsavcılığı derhal harekete geçmeye ve bu tehditlerin hesabını sormaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Hüseyin Aksu’ya gelen tepkiler şu şekilde

CHP Efeler Gençlik Kolları: Aydın’ı ve Aydın Halkını mağdur etmiş, Germencik’te bina yapıp deniz kenarı diye reklam yaptırmış, pervane misali gezmediği siyasi parti kalmamış Aydın’ın çookk eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu tek derdi Aydın’a hizmet etmek olan Efeler İlçe Başkanımız Polat Bora Mersin’e tehdit ve hakarette bulunmuş. Ey Hüseyin Aksu bu şehirde senin yarattığın yıkımı, talanı, beceriksizlikleri CHP ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu temizledi. Şimdi kapılarında bir heves beklediğin iktidar partisine yaranma çabanı anlıyoruz. Fakat Partimizin İlçe Başkanı’na hakaret ve tehdit söz konusu olduğunda bunun hesabını Adalete, Hukuka vereceksin. Buradan Cumhuriyet Savcılarına çağrımızdır. Efeler ilçe başkanımıza Tehdit ve hakaret eden bu zata karşı sizleri harekete geçmeye çağırıyoruz.

CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın: İlçe başkanımız Polat Bora Mersin’in dün yayımlamış olduğu doğru bilgilere dayanan ve tam da eleştiri sınırları içindeki açıklamalarına eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu’nun sosyal medyadan verdiği sözüm ona cevap ne yazık ki eski bir siyasetçi olarak indiği seviyeyi bize gösteriyor. Ne talih ki Aydın halkı böyle seviyesizliklere hiç prim vermedi, tehdit dilinden ise hep iğrendi. Sayın Hüseyin Aksu bir daha siyasete dönemeyeceğini kendisi de bilse dahi insan onuruna yakışır şekilde ilçe başkanımızdan derhal özür dilemelidir. POLAT bora Mersin asla yalnız değildir.

CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek: Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı Sayın Polat Bora Mersin’e hakaret eden eski Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksuyu nefretle kınıyorum. 2020 yılında ne Aydın ne de Türkiye siyasetinde kırıntısı bile kalmamış olan bu sözde siyaset yapma biçimi ve hakaret ancak 90’larda kalabilirdi. Sayın Aksu da oralarda kalmış. Eleştiriye, doğru bilgiye tahammül edeceksiniz. Tahammülsüzlüğünüzü engelleyemiyorsanız, evinizde dinlenerek ve bu konulara girmeyerek kendinizi ve siyaset dilini muhafaza edeceksiniz. İlçe Başkanımıza yapmış olduğunuz hakaretlerden dolayı Derhal özür dileyin!.. Ne Polat Bora Mersin yalnızdır ne de Efeler örgütümüz. Adalet önünde bunum hesabını vermeden önce en azından toplum vicdanında biraz temizlenmiş olursunuz.

CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim: Aydın eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu’nun gerek yaptığı uygulamaları gerekse de başarısızlıklarıyla mağdur olmuş yüzlerce aile ortadayken bir de yalnızca bunu dile getiren Efeler İlçe Başkanımız Sayın Polat Bora Mersin’e cevabi nitelikte cümle sarf etmeye çalışırken, hakaret ve tehdit etmesi asla kabul edilemez. Bu hakaret ve tehditler karşısında Aydın’ın cumhuriyet savcılarını ve başsavcılığı derhal harekete geçmeye ve bu tehditlerin hesabını sormaya davet ediyorum.

CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan: Efeler İlçe Başkanımız Sayın Polat Bora Mersin’e Aydın eski Belediye başkanı Hüseyin Aksu tarafından yapılmış olan hakaretleri aynen kendisine tüm Söke halkı olarak iade ediyoruz. Seviyesizliğin ve tehdidin geldiği son noktayı Sayın Aksu sayesinde görmüş olduk. “Dayaklar” “döverimler” içeren ifadeler ancak size yakışırdı sizinle vücut bulurdu Sayın Aksu Elbet Adalet karşısında bunu hesabını vereceksiniz. Toplum vicdanında ise siz zaten yıllar evvel müebbete mahkum olmuşsunuz. Artık size düşen hem toplumdan hem de Sayın Mersinden başınızı öne eğer özür dilemektir.

CHP Yenipazar İlçe Başkanı Sergül Duransoy: Aydın eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu’nun gerek yaptığı uygulamaları gerekse de başarısızlıklarıyla mağdur olmuş yüzlerce aile ortadayken bir de yalnız bunu dile getiren Efeler İlçe Başkanımız Sayın Polat Bora Mersin’e cevabı nitelikte cümle sarf etmeye çalışırken hakaret ve tehdit etmesi asla kabul edilemez. Bu hakaretler ve tehditler karşısında Aydın’ın Cumhuriyet Savcıları’nı ve Başsavcılığı derhal harekete geçmeye davet ediyorum

CHP Aydın Gençlik Kolları İl Başkanı Yılmaz Tilki: Aydın’ın eski belediye başkanı Hüseyin Aksu, CHP Efeler İlçe Başkanımız Polat Bora Mersin’i şuursuz bir şekilde hedef almış, kendisine hakaret ve tehditlerde bulunmuştur. Aleyhinde hala onlarca dava ve icra takibi olan, buna bağlı olarak yüzlerce kişiyi mağdur etmiş olan bir kişinin başkanımızı hedef alması kabul edilemez. Kendisini YAŞINA, BAŞINA uygun davranmaya davet ediyorum ve kınıyorum.