Aydın’da Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Efeler ve Germencik ilçesinde vatandaşlara zorla senet imzalattıran, ruhsatsız silah ticareti, tehdit gibi suçlara karışan 5 kişi yakalandı. Suç örgütüne düzenlenen operasyonda, 3 ruhsatsız tabanca, 1 senet, 2 pompalı tüfek, 2 çift kırma tüfek ve 46 adet de bu tüfeklere ait fişek ele geçirildi.

Operasyon sonrası gözaltına alınan şüpheli S.K. ifadesinin ardından salıverildi. Diğer şüphelilerden S.K., S.B., Ç.A., ve C.U. tutuklanarak cezaevine gönderildi. M.H. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaçak içkiye geçit yok

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından düzenlenen ayrı bir operasyonda ise kaçak içki üretilen meskene baskın düzenlendi.

Yapılan operasyonda, 1 adet alkol yapımında kullanılan elektrikli, termostatlı, alüminyum malzemeden yapılmış krom renkli damıtma kazanı, termostat saati bulunan aparat ile 3 adet kazana ait aparat, 10 litre sahte rakı,  4 litre sahte viski, 5 adet 50 mg’ lik şişe içerisinde anason yağı, 1 adet 1 litrelik şişe içerisinde etil alkol, 1 adet 20 mg’ lık cam şişe içerisinde gliserin ele geçirildi.

Olayla ilgili A.B. isimli şahıs hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’ndan adli işlem yapıldı.