CEVAP VE DÜZELTME TALEBİ
İnternet sitenizde 09.06.2020 tarihinde yayınlanan “İttifak resmileşti, Perinçek’in partisi de saraya girdi” başlıklı haberinizde yer alan bilgilerin gerçek dışı ve mesnetsiz iddialardan oluşturulduğu, bu suretle müvekkilimizin siyasi kimliğine ve toplum nezdindeki saygınlığına zarar verildiği görülmüştür. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla, aşağıdaki açıklamaları yapma gereği hasıl olmuştur. Ayrıca bu süreçten sonra müvekkilim ile ilgili olan gerçekdışı haberi bilerek yaymaya çalışan kişi ve kuruluşlar hakkında da ilgili yasal işlemler başlatılacaktır.
İnternet sitenizde yayınlanan haberde “Perinçek’in genel başkanlığını yaptığı Vatan Partisi’nin üyesi Furkan Gökşen, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Oktay Saral’ın danışmanı olarak saraya girdi. Gökşen “Cumhurbaşkanlığı siyaset yeri değil” diyerek partisinden istifa ettikten sonra göreve başladı.”  şeklinde haberin içeriğine göre daha büyük puntolarla giriş yazısı yazılmıştır.  Haber içeriğinde Furkan Gökşen isimli şahsın müvekkilimin danışmanı olduğuna yönelik gerçek dışı bir intiba oluşturulmuştur. Müvekkilimin söz konusu iddiayı yalanlamış bu konuda detaylı bir şekilde açıklama yapmıştır. Ancak sitenizde yayınlanan haberde, müvekkilimin iddiaları yalanladığına değinilmemiştir. Üstelik Furkan Gökşen isimli şahsın mesajının tamamına haber içeriğinizde yer verilmiştir. Buradan hareketle, gerçek olmayan bir iddiayı aksi şekilde lanse ederek siyasi bir algı oluşturmanın ne gazetecilik ilkeleriyle ne de hukukla bağdaşır bir yönü bulunmamaktadır
Kamuoyunda zihinleri bulandırmaya yönelik bir art niyetle yayınlandığı açık olan bu mesnetsiz iddia kesinlikle gerçeği yansıtmamakta olup yalan ve iftira niteliği taşımaktadır. Furkan Gökşen isimli şahıs, kendisini Sayın müvekkilim Oktay Saral’ın danışmanı olarak tanıtmış hatta kendi adına danışman olduğuna yönelik kartvizit bile bastırmıştır. Söz konusu şahıs hakkında, tarafımızca gerekli hukuki süreç başlatılmıştır. Müvekkilimizin adını kullanarak hareket eden Furkan Gökşen hakkında mağduriyet yaşayan kişilerin de gecikmeksizin şikayetçi olmalarını işbu tekzip ile de kamuoyuna duyururuz.
Müvekkilimiz Sayın Oktay Saral’ın, kendisini danışman olarak tanıtan Furkan Gökşen isimli kişi ile gerek Of Belediye Başkanlığı görevini yürütürken gerekse Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görevlerini ifa ettiği esnada herhangi bir görüşmesi olmadığı gibi söz konusu şahsı da kesinlikle tanımamakta olup herhangi bir ilişkisi de bulunmamaktadır. Zaten müvekkilimiz Sayın Oktay Saral söz konusu iddiaların gerçek olmadığını kamuoyu ile paylaşmıştır. Ancak haber metninizin özellikle başlığına bakıldığında siyasi hayatta saygın bir yere sahip olan müvekkilim hakkında kamuoyunda yanlış bir intiba oluşmaktadır.
Sonuç olarak; müvekkilim Sayın Oktay Saral Anayasa tarafından teminat altına alınan her türlü kişilik hak ve özgürlüklerinin, siyasi hayatının daha fazla zarar görmemesi için kamuoyuna tamamen yanlış yansıtılan ve yanlış bilgiler içeren, haber metninin tümüyle haber sitenizden ve sosyal medya hesaplarından kaldırılmasını,  ayrıca bu açıklamanın haber sitenizin tüm sosyal medya hesaplarından, ve web sitenizden yayınlanmasını, yazılı basını kullanmanız halinde Basın Kanunu 14.Madde uyarınca aynı sayfada yayınlanmasını kanuni tüm haklarımız saklı kalmak kaydı ile  talep eder, kamuoyuna saygıyla arz ederiz.
Sayın Oktay Saral
Vekili Eyüphan KORKMAZ