Geçtiğimiz günlerde Aydın’ın Efeler ve Bozdoğan ilçesinde toplam 38 vaka birden kayıtlara geçmişti. Hemen ardından da yine Efeler’de bir polis memurunda koronavirüse rastlanmış, ardından da mesai arkadaşları karantinaya alınmıştı.

Bursa Hakimiyet Gazetesi’ne konuşan Bursa Valisi Yakup Canbolat, bir gün içinde vaka sayısında yüzde 50 artış olduğunu söyledi.

Bursa Hakimiyet Gazetesi’nden Namık Göz’ün yazısının ilgili kısmı şöyle;

Bursa, koronavirüs sürecinin en iyi yönetildiği iller arasında ilk sıralarda yer aldı. Vaka ve ölüm oranları Türkiye ortalamasının altında seyretti. Salgının düşüşe geçtiği dönemde de hastaneler normal çalışma düzenine geçerken, yoğun bakım yatakları normal dönemin bile altında doluluk oranlarında kaldı.
Bunda başta İl Pandemi Kurulu Başkanı Bursa Valisi Yakup Canbolat olmak üzere kent yöneticilerinin de katkısı yadsınamaz. Hem salgının önlenmesi, hem de üretimin devam etmesi konusunda alınan tedbirler amacına ulaştı.
Ancak, yeni normalleşmenin başlamasıyla birlikte ortaya çıkan tablo Vali Yakup Canbolat'ı bile korkuttu.
Dün görüştüğümüz Vali Canbolat'a koronavirüs salgınıyla mücadeleyi ve yeni normal süreci sorduk. O da yanıtladı:
'Normalleşiyoruz, iyiye gidiyoruz ama şu mesajı vermek istiyorum. Önceki günkü rakamlar beni korkuttu. Sayı vermemeyim ama bir önceki güne oranla pozitif vaka sayısı bir günde yüzde 50 arttı. Bu vakaların yüzde 50'si de Yıldırım'da. Yıldırım dikkat etmeli' (Kaynak : Bursa Hakimiyet)