Yazılı bir açıklama yapan CHP’li Barış Altıntaş, “Son günlerde medyada sıkça yer almasından dolayı Buharkent Belediyesi'nin mühürlediği ASKİ'nin su deposunu ziyaret ederek incelemelerde bulundum. Ziyaretim esnasında eski Buharkent Belediye Başkanı Yusuf Vural da incelemelerde bulunmak üzere su deposuna geldi. Bizce Buharkent Belediyesi'nin ASKİ şantiyesini mühürlemesi Buharkentli vatandaşlarımıza yapılan bir ihanettir. Bunun altını çizmek isterim. Bunun yanında Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol'un Denizli'den gelip giderek bir ilçeyi yönetmeye çalışması büyük bir garabettir. Bizce Mehmet Bey burada yaşamadığı için suyun kıymetini tam olarak bilemiyor. Sayın Başkanımız çocuğunun rahatsızlığından dolayı Denizli'de oturduğunu ifade etmiş. Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Aydın'da da özel çocuklarımız için okullar bulunmaktadır. Sayın Başkan demek ki bu okulları beğenmiyor. Bu da iktidarda olan kendi partisinin ayıbıdır” dedi.

CHP’li Altıntaş açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı :

Buharkent Belediyesi'nin kapatmaya çalıştığı bu acil müdahale şantiyesindeki depoda içme suyu ve tarımsal sulama için yedek malzemenin bulunduğunu kendi gözlerimizle de gördük. Buradaki malzemelerle arızalara çok daha hızlı müdahale edilebiliyorken şantiyenin mühürlenmesi vatandaşa verilen hizmeti engelleyecektir.
Buradaki malzemeler ASKİ'nin olmazsa olmaz malzemeleri. Bu malzemeler de Buharkent'te yaşayanlar için bulunmaz bir nimet. Kapalı bir alan oluşturulmuş, fakat bu alan prefabrik olduğu için sökülebilir de. Prefabrik alan burada Buharkent için görev yapan personelin başını sokacağı alan. Ticari bir amaç yok. Buharkent Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden önce bu hizmeti yine burada veriyordu.
ASKİ şimdiye kadar Buharkent'te 45 kilometre içme suyu, 3 kilometre yağmur suyu ve 8 kilometre de kanalizasyon hattı çalışması yaptı. Bunun yanında ilçede su sıkıntısı yaşanmaması için 8 adet de içme suyu sondaj kuyusu açıldı.
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Buharkent'e yaptığı yatırım 42 milyon lirayı buluyor. Bu yatırımların büyük çoğunluğunu yapan ASKİ önümüzdeki dönemde de yeni yatırımlar yapmaya devam edecek. Buharkent'in içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu projeleri tamamen bitirildi. Bir-iki ay içerisinde de ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin de projesinin onaylanmasını bu yıl sonunda içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin yapımına başlanacağının müjdesini vermek isterim. Buharkent'e yapılacak olan bu yatırımların toplam bedeli 34 milyon 400 bin liradır. Özellikle ileri biyolojik arıtma tesisinin devreye girmesiyle birlikte Buharkent'in de üst düzey bir arıtma tesisine sahip olacağını söyleyebilirim.
Bu ziyaretimiz esnasında bizimle birlikte tesisi gezmek isteyen Yusuf Başkan da kendisinden önceki belediye başkanlarının su deposunu şimdiki yerine kurduğunu hatırlattı. 
Yusuf Vural Başkan, şantiyede bulunan içme suyu deposunun, terfi merkezinin, klorlama tesisinin ve personelin dinlenme alanının çok eskiden bu yana var olduğunu; tesisin etrafındaki tel çitin ise 2013 yılında kendi Buharkent Belediye Başkanlığı döneminde yapıldığını hatırlattı.
Vural Başkan şunları söyledi: "Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol'un mantığından bakarsak, bu durumda o belediye başkanlarını da eleştirmek, ceza kesmek gerekiyor. Belediyeler vatandaşa hizmet veriyor, belediyeler arasında paslaşmanın olması gerekiyor. ASKİ şantiyesinin kaldırılması durumunda bu Buharkentli vatandaşı cezalandırmak olacaktır. Bir koz kullanmaya çalışarak zarar vermeye çalışmak Buharkent halkına zarar vermektir, ihanete girer”