Sokağa çıkma kısıtlaması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla iptal edildi. Bilindiği gibi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sokağa çıkma kısıtlaması olmayacağına yönelik bir açıklama yapmıştı. Ardından ise akşam saatlerinde İçişleri Bakanlığı tarafından 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı açıklanmıştı.

Bugün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan flaş bir açıklama yaparak sokağa çıkma kısıtlamasını iptal ettiğini duyurdu.

Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı :

“Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı dün gece ilan edilmişti. Fakat vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler, bizi kararı yeniden gözden geçirmeye yöneltti. Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı”

Sosyal medyada gündem oldu

Öte yandan, sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın farklı kararlar alması sosyal medyada gündem oldu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Erdoğan’ın açıklamasından sonra tepki gösteren paylaşımlar yaptı.

Davutoğlu : Nerden baksan tutarsızlık!

Konuya tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkanı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, “Dün Sağlık Bakanı sokağa çıkma yasağı yok dedi. Akşam İçişleri Bakanı sokağa çıkma yasağı ilan etti. Şimdi de Cumhurbaşkanı yasağı kaldırdı. Bu bir yönetim krizi değilse, nedir? Ülkemizdeki her tür kriz temelde bir yönetim krizinin eseridir. Nerden baksan tutarsızlık!” ifadelerini paylaştı.