Aydın’da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Mayıs ayı içerisinde 16.651 araca 7 milyon 462 bin lira para cezası kesildi. Yapılan denetimlerde toplam 107.581 araç kontrol edildi. İçlerinden kusurlu bulunan 16.651 araca cezai işlem uygulandı. Toplam ceza miktarı ise 7 milyon 462 895 lira olarak kayda geçti.

Mayıs ayı içinde yapılan denetimlerde kusurlarından dolayı 174 sürücü mahkemeye sevk edilirken, 1.487 araç trafikten men edildi. 296 sürücünün ise ehliyetine el kondu.

Tüm önlemlere rağmen 303 trafik kazası meydana geldi

Emniyet ve jandarmanın sıkı denetimlerine rağmen Aydın ilinde Mayıs ayı içinde tam 303 trafik kazası meydana geldi. Bunlardan 141’i maddi hasarlı, 162’si ise yaralamalı olarak kayda geçti. Kazalarda toplam 216 vatandaş yaralandı.

Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 nolu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır” denildi.