Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun tarımda uyguladığı öncü projeler herkesin dikkatini çekmeye devam ediyor. Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan tarım politikaları, çiftçiye yönelik destekler dikkat çekmeye devam ediyor.

Doğal gübre üretimi

Hayvansal atıklarını depolama ve uzaklaştırma sorunu yaşayan vatandaşların ahır artıkları ve hayvan dışkıları Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yerinden alınmaya başlandı. Üreticilerden alınan bu atıklar ise İncirliova'daki doğal gübre dönüşüm istasyonuna naklediliyor. Atıklar burada olgunlaştırılıp doğal gübre haline getirildikten sonra doğal gübre ihtiyacı olan çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacak. Projenin uygulamaya geçmesiyle beraber çevre kirliliğinin ve sinek sorununun da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker : Sayın Özlem Çerçioğlu’nun projesi takdire şayan

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun doğal gübre projesinin çok önemli bir destek olduğunu belirten Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti.

Başkan Diker, “Tarımın önemi her geçen gün kat ve kat artmaktadır. İlerisini gören ve çiftçisine değer veren Büyükşehir Belediye Başkanları kendi sınırları içerisindeki çiftçilere her geçen gün değişik projelerle katkı ve destek vermeye devam ediyor. İşte bunlardan bir tanesi de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’nun İncirliova’da ki Doğal Gübre Üretim Alanı’nda, doğal şartlarda olgunlaştırıp ve fermente ederek yapmış olduğu gübreleri Aydınlı üreticilere ücretsiz olarak dağıtması taktire şayandır” ifadelerini kullandı.

AK Parti'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin örnek almasını istedi

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni örnek almasını isteyen Başkan Diker şu ifadeleri kullandı :

“Tarım Bakanlığı’nın da desteklediği bu tip projeler ile kullandığımız organik gübrelerle, topraklarımızın organik madde yönünden zenginleştirilmesi ile birlikte hem çevrenin korunması, hem su kaynaklarımızın zehirlenmemesi ve hem de en önemlisi ülke döviz kaynaklarının yurtdışına heba edilmemesi anlamında kendisini kutlarım. Gönül ister ki yaşadığımız Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de kırsalda yaşayan üreticisine dönük bu tip projeler ile gelmesidir. Hatırlarsınız ki geçen yıl körfez bölgesinde 30.000 zeytin üreticisini ilgilendiren zeytin sineği ile ilgili sözleri olduğu halde çeşitli bahanelerle ilaçlama yapmaktan kaçınarak, zeytin üreticimizin gerek dane zeytinde, gerekse sızma zeytinyağında %30’lara varan ürün kaybı yaşanmasına sebep olunmuştur. İnşallah geçmiş yılda yaşanan bu olumsuzlukların yaşanmaması adına bu yıl geçmişten ders alınarak bir hal çaresine doğru yol alınır düşüncesindeyim”