Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul’un fethinin yıldönümü olan 29 Mayıs’ta Sultanahmet Meydanı’nda cuma namazı kıldıracağını duyurdu.

İmam Hatipliler Derneği ÖNDER’in YouTube kanalında yayınlanan “Bayram Özel Sohbeti” programında konuşan Erbaş, salgın sebebiyle camilerin ibadete kapatılması kararını alırken çok zorlandıklarını söylerken “Bu kararı açıklamak da bana düştü. Hayatımın en zor anını yaşadım o anda. ‘Artık camilerimizde cemaatle namaza, Cuma namazına ara veriyoruz’ demek çok zor geldi bana; ama buna mecburduk” dedi.

İstanbul’un fethinin yıldönümü olan 29 Mayıs’ta İstanbul’un büyük bir meydanında Cuma namazı kıldıracağını duyuran Erbaş, bunu da “Şimdi vakit geldi. 29 Mayıs Cuma günü, fethin sembolü olan o günde camilerin fethini gerçekleştireceğiz inşallah. Bunun da ilhamını Cenâb-ı Hakk kalbimize düşürdü. Bir gece böyle… Sabahleyin hemen aradım yetkilileri. Onlara da teklif ettim. Onlar da müzakere sonucu hemen Cumhurbaşkanımız açıkladı. Allah razı olsun ondan.” ifadeleriyle açıkladı.