Aydın’ın Germencik ilçesinde bulunan Helvacı Petrol isimli akaryakıt istasyonunda sokağa çıkma yasağına ve ruhsatının bulunmamasına rağmen istasyonun marketi hizmet vermeye devam etti. İş yerinin açık olduğunun ihbar edilmesi üzerine istasyona en yakın Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri gitti. Sokağa çıkma yasağı bulunmasına ve işletmenin ruhsatının olmamasına rağmen istasyonun marketinin açık olduğu ve personelin çalıştırıldığı görüldü.

Market çalışanları işletmeciyi aradı, sokağa çıkma yasağına rağmen elini kolunu sallayarak geldi

Büyükşehir ekiplerinin istasyona gelmesi üzerine markette ve istasyonda çalışan personeller işletmeci Naci Helvacı’ya haber verdi. Ruhsatsız iş yerinin sahibi Naci Helvacı da sokağa çıkma yasağına rağmen elini kolunu sallayarak istasyona geldi.

Görevini yapmak isteyen Büyükşehir Belediyesi personeline saldıran işletmeci Naci Helvacı, görevlilere direnerek istasyondan çıkmalarını istedi. Görevlilere saldıran akaryakıt istasyonun işletmecisi Naci Helvacı’ya vatandaşlar da tepki gösterdi.

“Hem suçlu hem güçlü”

Türkiye’de uygulanan sokağa çıkma yasağına tüm vatandaşlar uyarken hem ruhsatsız hem de kapalı olması gereken işletmesinin marketini açan Naci Helvacı’ya vatandaşlar da büyük tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden görüntüleri izleyen vatandaşlar, “Yazıklar olsun. Kendisini kanundan üstte mi görüyor. Herkes evinde, kendisi elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Bir eksiğin yoksa görevlilerin denetiminden neden korkuyorsun?” ifadelerini kullandı.