Covid-19 salgınından önce sokaktan topladığı kağıtları Suriyelilere 10 TL karşılığında satarak geçimini sağladığını söyleyen Aynur Şimşek, şimdi ise mendil satarak karnını doyuruyor. Ankara Etlik’te mendil tezgahını açan Aynur Şimşek, ‘Tek isteğim köpeğim Tomas ile beraber başımı sokabileceğim bir ev’ dedi.

24 yıllık eşinden boşandığını aktaran Şimşek, “Bu köpek insanlardan daha iyi, en azından 24 yıllık eşim gibi beni ortada bırakıp gitmedi” dedi.

Şimşek, “Eşim astsubaydı ve 4’üncü karısıydım. 24 yıllık evliyken beni habersiz boşadı. İzmir’e gitti. Evlilik süresince çocuğumuz olmadı ve onun içinde nafaka da bağlamadılar. Evlilik sürecinde çok sıkıntısını çektim, içer içer döverdi. Evimiz de onun üstündeydi, şimdi onu da istiyor. Zaten evin elektriği de suyu da kesik. Günde 4 saat yatmak için gidiyorum. Yemeğimi ileride bir lokanta var oradan alıyorum. Banyoyu filan belediyenin parktaki tuvaletinde yapıyorum. Aman işte, yaşamak denirse bir şekilde yaşıyorum”

Eşinden boşanmak istemediğini, sokaklarda yattığını ifade eden Şimşek, “5 yıl oldu boşanalı, istemedim ben boşanmak. Önce evin elektriğini, suyunu kestirdi sonra mühürletti. Bir süre kışın ortasında parkta battaniye altında yattım. Kağıt topladım, sattım. O sırada 5 tane sokak köpeğim oldu. 4’ü öldü” dedi.

Çocuğu olmadığı için nafaka alamadığını söyleyen Şimşek, “Sokaktan topladığım kağıt parasıyla avukat tutmuştum, nafaka için dava açtık. Avukat paramı yedi, davadan da sonuç çıkmadı. Sonra barodan avukat verdiler dava için onlar da ilgilenmiyor. Benim okumuşluğum var, ilkokul mezunuyum. Yargı kadının çocuğu yoksa, nafaka da yok diyor. Ya 24 yıl kahrını çektim, 58 yaşındayım, bu nasıl devlet? Koca diye yola çıktık, 24 yıl sonra beni sokağın ortasında bıraktı. Şimdi emekli karı alacakmış” şeklinde konuştu.

“Sizin çöp dediğinizden ben geçimimi sağlıyorum”

Gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatan Şimşek, “Sigortam yok, babam 77’de öldü. 3 kardeş var, onlar kendi derdinde. Kız kardeşim anneme bakıyor, enişte beni istemiyor. Diğer ikisi erkek, onlara da gidemiyorum. Şimdi sizin çöp dediğinizden ben geçimimi sağlıyorum. Bu yaştan sonra ne yapacağım, ya kağıt toplayacağım ya da böyle mendil satacağım. Devlet yardım etmiyor, 65 yaşına gir de gel diyor. 7 sene var” dedi.