Zolan bakanlığa iki itiraz yazısı gönderdiklerini, tepkilerden önce girişim başlattıklarını söyledi. Daha önce termik santralin yapımına AKP’li Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık da karşı olduğunu açıklamıştı. Denizli’de iktidar ve muhalefeti ortak paydada buluşturan Avdan termik santralinin yapılması durumunda bölgede tarımı bitireceği kaygısı yaşanıyor.

Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Avdan köyünde yapılmak istenen termik santrale AKP'li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da karşı çıktı.

Kamuoyunda tepkiler oluşmadan çok önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile temasa geçtiklerini söyleyen Zolan, “Girişimlerimizi yaptık. Gerekçelerimizi iki ayrı yazıda bakanlığa ilettik. Önümüzdeki günlerde tüm süreci değerlendireceğimiz bilgilendirme toplantısı yapacak ve kamuoyunu aydınlatacağız” dedi.

Aydın’da AKP vekilleri jeotermal avukatı gibi

Denizli’de yaşanan termik santrali tartışması akıllara Aydın’ın AKP’li milletvekillerini getirdi. Aydın’da krize sebep olan jeotermal santrallerle ilgili AKP’li vekillerden tek bir kelime bile açıklama yapılmadı. Sürekli jeotermal santrallerin zararsız olduğunu savunarak Aydınlıların sağlığını hiçe sayan AKP’li vekilleri Osman Zolan’ın tavrından sonra ne yapacağı merak konusu oldu.