12 Nisan’da yapılan Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında AK Parti grubu 23 Mart’tan itibaren sağlık çalışanlarına ücretsiz olan halk otobüsleriyle ilgili teklifte bulunmuştu. Halk otobüslerinin sağlık çalışanlarına ücretsiz olması gerektiğini söyleyen AK Parti grubuna vatandaşlar da büyük tepki göstermişti.

Son olarak Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Barış Altıntaş da yaptığı yazılı basın açıklamasıyla AK Parti grubunun halktan kopuk olduğunu söyledi. CHP’li Altıntaş, “12 Nisan'da olağanüstü toplanan Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde AKP'nin halktan ne kadar kopuk olduğunu bir kez daha gördük. AKP grubu, sağlık çalışanlarına Sarı Civcivlerin ücretsiz olması gerektiğiyle ilgili bir şeyler söyledi. Bizler dinlerken utandık. Neden mi? Sağlık çalışanlarına Aydın'da Sarı Civcivlerin 23 Mart'tan itibaren ücretsiz olduğundan haberleri yok da ondan. Size küçük bir tavsiye: Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun sosyal medya hesaplarını takip edin. Hem bir büyükşehir belediyesi nasıl yönetilirmiş öğrenin, hem de gündemden haberdar olun” dedi.

Sarı Civcivlerin Mart sonundan itibaren sağlık çalışanlarına ücretsiz olduğunu hatırlatan Altıntaş, “Bunun yanında belki yine haberleri yoktur, şunu da söyleyelim; Sarı Civcivler mart sonundan itibaren eczacılara ve eczane çalışanlarına da ücretsiz oldu. Sonra bir başka hataya düşüp yok biz eczacılar demek istemiştik demeyin. Görüyorsunuz değil mi, siz daha düşünmemişken Büyükşehir Belediyesi yapmış. Aldığım bilgiye göre bununla ilgili grup toplantısı da yapmışsınız, ama halktan o kadar kopuksunuz ki aranızdan biriniz çıkıp da Büyükşehir bunu bizden önce düşünmüştür diyememiş. Evet hepimiz biliyoruz halktan kopuksunuz bari Özlem Başkan'ın sosyal medya hesaplarını takip edin de bilgilenin” dedi.

AK Parti grubunu elektrik faturaları üzerinden de eleştiren CHP’li Altıntaş, “Artık anlayın, siz daha aklınızdan geçiremezken Büyükşehir Belediyesi yapıyor. O yüzden bırakın Büyükşehir'e akıl vermeyi de gerçek sorunlarla ilgilenin biraz. Ulusal gazeteler elektrik faturalarına haciz haberlerinden geçilmez oldu. Gerçi sizin bundan da haberiniz yoktur, işte şimdi benden duyun. Yani boş işleri bırakın da şu elektrik faturalarına bir çare bulun. Anlaşıldı, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde bir şey yapamıyorsunuz bari vatandaşa bir iyiliğiniz dokunsun. Milletvekili Mustafa Savaş'a söyleyin, haciz gelmeye başlayan elektrik faturalarıyla ilgili sorunu çözsün” ifadelerini kullandı.