Söke Belediyesi’nde asrın skandalı denilebilecek bir usulsüzlük yaşandı. Söke Belediye Meclis Üyesi Ersin Solmaz, Başkan Levent Tuncel’in yerine 6 Kasım 2019’da başkanvekili olarak görevlendirilmişti. Aynı zamanda müteahhit olan Solmaz, koltuğa oturduğu gün imza yetkisiyle başta kendisine ve yakınlarına ait inşaatlara yapı kullanım izin belgesi vermişti.

Asrın skandalı olarak tarihe geçecek olay karşısında CHP’li Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel sessizliğini korumaya devam ediyor. Partililer ve Sökeliler tarafından konuyla ilgili açıklama yapılması beklenirken, hiç kimsenin beklemediği hamle yine CHP’li Tuncel’den geldi.

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ile yakın ilişki içerisinde olduğu söylenen CHP’li Tuncel, skandalın patlak verdiği gün Metin Yavuz’u makamında kabul etti. İkili, adeta nispet yapar gibi objektiflere poz vererek sosyal medya hesaplarından paylaştı.

‘Belediyedeki kepazeliği görmüyor’

Tuncel ve Yavuz’un başkanlık makamında verdikleri poz Sökelilerin de tepkisine neden oldu. CHP’li Tuncel’e yönelik, ‘Belediyedeki kepazeliği görmüyor mu? İnsanda biraz ar olur’ şeklinde tepki gösteren vatandaşlar konuyla ilgili açıklama yapılmasını bekliyor.