Daha birkaç ay önce, içilebilir niteliği ve özelliği olan dünyadaki 10 gölden biri olan Beyşehir Gölü’nün kirlilik sorunu ve su seviyesindeki düşme haber yapılmıştı.

Tarımsal sulamada kullanılması ve yanlış balık politikası nedeniyle Göl’ün seviyesinin 26 metreden 6 metreye kadar düştüğü haberleri basında yer almıştı.

Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre, Beyşehir Gölü, şimdi de imara açılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Projeyle ilgili açıklama yapan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Konya ve Isparta sınırları içinde kalan 650 kilometrekare alana sahip Beyşehir Gölü’nde 188 hektarlık bir turizm bölgesi kurulacağını, gölün Karaburun mevkiine plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler yapılacağını söyledi.

Bırakın doğa, doğal kalsın

Başkan Bayındır’a tepki gösteren çevre örgütleri, sosyal medyadan yaptıkları açıklamada, şöyle seslendiler:

“Beyşehir Gölü Karaburun Plajı’na dokunma. Kuşların ve saz kedilerinin habitatını bozma. Avrupa’nın en önemli milli parkının 1900 dönümünde bir turizm projesi yapıp bugüne kadar tamamıyla doğallığını korumuş, geniş sazlık alanıyla birçok su kuşuna ve saz kedilerine ev sahipliği yapan alan, yapılacak proje ile doğallığını kaybedecek. Yapılaşmanın önünü açılacak, yapılacak marina ile zaten sığ suyu olan gölü kirlenecek. Bırakın doğa, doğal kalsın.”