Yazılı bir açıklama yapan Başkan Şahin, “Görüyoruz ki AKP’nin sonunu getiren kronik hastalığı “-cek -cak” çılar listesine Çine ilçe başkanı Sayın Cemal Çakır da eklenmiş. Ankara’daki abileri AKP Milletvekili Mustafa Savaş’ın müjde diye açıkladığı Tarım Bakanlığının Dijital tarım pazarı projesi ile ilgili  ‘’gerekirse mahsul alırız, üretim zincirini izleyeceğiz’’cekler, caklarına bakarak gerçeklerden uzak  toz pembe bir tarım dünyasını anlatmasına hayret ediyorum. Ya bu arkadaşlar üreticiyi saf sanıyorlar, ya da en basitinden dalga geçiyorlar. Sonuç her zaman olduğu gibi icraata gelince kocaman bir sıfırdan ibaret nasıl olsa” dedi.

Mevkiidaşı AKP Çine İlçe Başkanı’na köyleri gezmesi tavsiyesinde bulunan Başkan Şahin, “ Aydın Büyükşehir Belediyesinin Ege Et Projesini, yemi görmek istiyorsan kalkacaksın yumuşacık koltuğundan köyleri gezeceksin beyefendi! Kapatılan hayvan ahırlarını, borcunu ödeyemeyen karın tokluğuna yaşamaya çalışan üreticiyi anlat bize.  Ege Et, Aydın hayvancısının sigortası ve en kötü dönemlerde destekçisi olmuştur. Et fiyatlarının en düşük olduğu zamanlarda bile üreticiden en yüksek fiyata hayvan almıştır. Ege Et, üreticiye de bugün Aydın’da ve İzmir’de sağlıklı ete ucuza ulaşma garantisi olmuştur” dedi.

Açıklamasına çiftçinin sorunlarından bahsederek devam eden CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “2 yılda hayvan yemi, gübre fiyatları nereden nereye geldi? Hayvancılığa 33 milyar lira destek verirken, hayvan ithalatına 48 milyar lira ödeyen zihniyetin adı nedir acaba? Toprak Mahsulleri Ofisinin duvarlarında ki ‘’Ofis çiftçinin kara gün dostudur’’ yazısını silen anlayış şimdi çıkmış üretici dostu masalları anlatıyor. Tarımdan anlamayan ithalatçı bakanlarla memlekette tarımı bitirdiniz. Senin hükümetin bırak hayvancının, ziraatçının derdine derman olmayı, 5 maskeyi bir pakete koyup dağıtmaktan aciz. Çıkmış bir de süper güç devletlerine yardım etmekten bahsediyorsunuz. Yok PTT’den alın, olmadı eczaneden alın, sonra bu da olmadı, çalışansanız hiç almayın diyebilecek kadar acizliğin, iş bilmezliğin içinde vatandaşımızı da aynı umutsuzluğa sürüklüyorsunuz. Allahtan bu şehirde ve ülkemizin birçok yerinde artık halkının yanında olan sosyal demokrat belediyeler var. Siz zaten Aydında yıllardır oyun dışında beklerken daha 1 yıl önce size yeniden ve Türkiye’nin büyük bir bölümünde halkımız okkalı bir kırmızı kart çıkardı. Aziz milletimiz gücünün ne kadar yüce olduğunu bir kere daha kanıtladı. Şimdi benim size tavsiyem; bir süre daha o sıcak koltuklarınızda oturmaya devam edin. Çalışana bari gölge etmeyin, önümüzdeki ilk genel seçimlerde Türk Milleti yeniden feraset sahibi olduğunu gösterecek ve artık AKP iktidarı da tekrar geri dönmemek üzere bu memleketin üzerinden dağılıp gidecek” dedi.