Konya'da tutuklanan Kadir Şeker'in koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. Şeker, sağlık durumu iyi olduğu için karantinaya alındı. SEGBİS sistemi ile bugün ilk kez hakim karşısına çıkan Şeker'in tahliye talebi ise reddedildi

Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 44 kişiye Kovid-19 teşhisi konuldu. Bu kişilerin 22'sinin infaz koruma memuru, diğerlerinin de sağlık görevlisi, öğretmen ve mahkum olduğu belirtildi. Kadına şiddet uyguladığı öne sürülen kişiye müdahale ederken bıçaklayarak ölümüne yol açan Kadir Şeker'e de koronavirüs teşhisi konuldu ve cezaevinde tek kişilik odada izole edilip tedavisine başlandı. Cezaevine giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Zafer Samancı'nın haberine göre Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde PCR testi yapıldı. Yapılan test sonucunda 22'si infaz koruma memuru, diğerleri sağlık görevlisi, cezaevine eğitim için gelen öğretmen ve mahkumlardan oluşan toplam 44 kişide test pozitif çıktı. Durum Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirildi. Cezaevinde sağlık önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Cezaevine kontrollü bir şekilde yapılan giriş çıkışlar ise tamamen durduruldu.

AÇIK CEZAEVİNDEN PERSONEL TAKVİYESİ

Yaklaşık 300 personelin görev yaptığı cezaevinde bin 300'e yakın tutuklu ve hükümlü bulunuyor. Testleri pozitif çıkan personelin tedavisine başlandığı, durumu ileri seviyede olanların ambulanslarla pandemi hastanesine sevk edildiği belirtildi. Öte yandan testi pozitif çıkan 22 infaz koruma memurunun yerine Konya'da bulunan yarı açık cezaevinden personel takviyesi yapıldığı öğrenildi.

KADİR ŞEKER DE VAR

Konya'da sevgilisine şiddet uyguladığı öne sürülen Özgür Duran'ı (32) engellemek isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker (20) de koronavirüs teşhisi konulanlara arasında. Kadir Şeker'in cezaevinde özel bir odada izole edildiği ve tedavisine başlandığı belirtildi. 

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Öte yandan Şeker’in yargılanmasına Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ’ın da katıldığı ilk duruşmaya Şeker, SEGBİS sistemi ile katıldı. Mahkeme heyeti tarafından söz verilen Kadir Şeker yüz yüze ifade vermek istediğini söyleyerek tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, Şeker'in talebini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma ertelendi.