Yazılı bir açıklama yapan CHP Söke Gençlik Kolları İlçe Başkanı Mustafa Kemal Çakır şu ifadeleri kullandı :

Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz sakladığı yerden ilçe başkanlarımıza cevap vermeyince kendine taşeron tutmuş. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun Aydın’a yaptığı  hizmetleri Ankara’da olduğu için göremeyen Yavuz’a bilgi sahibi olsun diye tane tane anlatıyoruz o yine kendi istediği gibi anlıyor. Hani Mevlana’nın bir sözü vardır; Sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır!” bu söylem Yavuz tıpa tıp uyuyor. Kendilerine ait söylemleri dahi yok yıllardır eleştirdikleri zihniyetin söylemleri ile cevap vermeye kalkmışlar çuvallamışlar.
BİZİM BEĞENİLERİMİZ SANDIKTA BELLİ OLUYOR
Bizler sosyal medya siyaseti değil halk siyaseti yapıyoruz. Sosyal medya bizim için bir araçtır asıl olan halktır. Halkımızın bize olan beğenilerini sandıkta görüyoruz. Halkımız bizim hizmetlerimizi sandıkta beğeniyor. Hani sizin Aydın’da Söke’de gömüldüğünüz sandık var ya orada işte.
YAZ KIZIM SİBEL ÇİZ KIZIM SİBEL
Yavuz ne bir çiftçinin derdini çözer, ne bürokrata sözü geçer, ne memura sözü geçer, ne siyaset bilir ne politika varsa yoksa kendini parlatmak ister. Ama malzeme zayıf. Seni Söke biliyor biz biliyoruz Aydın biliyor. Şimdi bulmuşsun bir ilçe başkanı kadıncağız “yaz kızım Sibel” “çiz kızım Sibel” “ oku kızım Sibel” “cevap ver kızım Sibel”. Kadıncağız senin saçma sapan hareketlerini savunacağım derken önüne koyulan metinleri okumaktan gına geldi. Üç gün oldu göreve geleli işi gücü Metin Yavuz’un açıklamalarından sorumlu ilçe başkanı olmak. Yalan ve kandırma siyaseti nasıl oluyor görmek istesen Ankara’dan bir ara geldiğinde Bağarası mahallesine uğra orada sana enine boyuna anlatırlar.