Çin’in Vuhan kentinde çıktıktan sonra tüm dünyaya yayılan koronavirüs ile mücadelede başarılı bir çalışma yürüten Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri Türkiye’nin gündemine oturdu. Bir yandan virüsün yayılımını önlemek için özverili bir çalışma yürüten Aydın Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da sokağa çıkma kısıtlaması bulunan vatandaşların yanında oluyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan bir ekip, sokağa çıkması kısıtlanan vatandaşları tespit ederek gün içerisinde arayıp ihtiyaçları olup olmadığını soruyor. Ordu’da yaşayan ve yaz aylarında Kuşadası’nda kaldığını söyleyen Mehmet Yancar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün 0554 135 16 45 numaralı telefondan arandım. Arayan kişi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla aradığını, “Bir ihtiyacımızın olup olmadığını” sordu. Yaz aylarında birkaç ay Kuşadası’nda kalıyoruz. Yılın büyük bölümünü Ordu’da geçiriyoruz. İkametimiz de Ordu’da. Ordu Belediyesi’nden hiç arayan soran yokken Kuşadası’nın bağlı olduğu Aydın Belediyesi bizi merak ediyor. Bu durum bile AKP zihniyeti ile CHP zihniyetinin insana bakış açısını ortaya koymuyor mu? İnsana değer vermeyen, en zor dönemde bile insanları ayrıştıran bu zihniyeti kınıyorum” dedi.

“Kadınlar olarak biz de bunların aynılarından istiyoruz”

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan yerli fide, sabun ve örgü malzemelerinin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Tülay Çotuk ise, “Konyaaltı Belediyesi, kadınlar olarak biz de bunların aynılarından istiyoruz lütfen” ifadelerini yazdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne seslenen Zerrin Yarıkkaya ise, “Çok beğendim ben de. Bursa Büyükşehir, Osmangazi hangisi olursa getirsin çok sevinirim süper fikir” dedi.

Denizli belediyelerinden ses seda yok, Teşekkürler Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne”

Denizli’de oturduğunu söyleyen Halit Altıntaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Bir ihtiyacınız var mı’ diye arandığını belirterek, “Aydın Büyükşehir Belediyesi bir ihtiyacınız var mı diye aradı. Denizli’de oturuyorum. Denizli belediyelerinden ses seda yok. Teşekkürler Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne” ifadelerini paylaştı.