Aydın’da Vali Selim Köşger başkanlığında düzenlenen Pandemi Kurulu Toplantısı’nda koronavirüs ile ilgili hiçbir önlem alınmadığı ortaya çıktı.

Kapalı alanda ve havalandırması olmayan salonda düzenlenen toplantı öncesinde de katılımcıları ateşinin ölçülmediği, girişte herhangi bir kontrole tabi tutulmadığı kaydedildi.

Aydın protokolünü koronavirüsten korumaya yönelik hiçbir önlem alınmadığı toplantı sonrası toplantının katılımcılarından İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’un korona testinin pozitif çıkması endişeleri arttırdı.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında yapılan toplantıya Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Vali Yardımcıları Hulusi Arat, Ömer Faruk Günay, Yücel Gemici, Aydın Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mesut İnan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Taha Al, Tarım ve Orman İl Müdür Ahmet Ökdem de katılmıştı. 

Vatandaş tedirgin oldu

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’un test sonucunun pozitif çıkması ve toplantıda önlem alınmaması vatandaşı da tedirgin etti. Konuyla ilgili sosyal medya üzerinden paylaşım yapan vatandaşlar, “Kamuoyuna Seyfullah beyin nasıl ve ne gibi virüsü kaptığı açıklanmalı” sorusunu sordu.

Rahat olmadıklarını söyleyen vatandaşlar, “Hala temas yolu ile geçtiği söylense de ben rahat değilim hava akımı ile de yayılıyor mu?” gibi çok sayıda paylaşım yaptı.