Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Maskeden tanı kitine ve bağışıklık sistemini güçlendirecek ilaçlara kadar tüm ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılayabiliyoruz.
Hastanelerimize 24 milyon cerrahi maske, 3 milyonun üzerinde N95 maske, 1 milyonun üzerinde koruyucu tulum ve gözlük dağıttık. Bu malzemelerin üretimini daha da artıracağız.
600 yataklı Okmeydanı hastameniz bugün itibariyle hizmet vermeye başladı. Burayı daha önce eğitim ve araştırma hastanesi olarak planlamıştık, dedik ki biz bunu süratle şehir hastanesinde dönüştürelim. Bugün de açılışı yapıldı.
Kartal Hastanemizi de bir süre önce hizmete sunmuştuk. İkitelli Şehir Hastanemizi de mayıs ayında hizmete açmayı planlıyoruz.
Ülkemizin en modern hastanelerinden biri olacak Göztepe Şehir Hastanemizde de sona yaklaştık. Böylece Türkiye sağlık altyapısında güçlü olan yerini daha da sağlamlaştırmıştır.

GIDA SIKINTIMIZ YOK

Covid-19’da tedbirlerimizi daha önceden aldık ve hayata geçirdik. İlave tedbirleri de yürürlüğe sokuyoruz.
Gıda konusunda da hiçbir sıkıntımız yok. Türkiye temel gıdaları kendisi ürettiği için, ihtiyacımızı karşılayacak düzeydedir.
Kamu güvenliği konusunda ise, emniyet birimlerimizin gayretleriyle kayda değer bir sıkıntı yaşamıyoruz.
Bu nedenle sağlık personelimize, güvenlik güçlerimize, esnafımıza, üretimi devam ettiren iş insanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.

“ACİL DURUMLAR DIŞINDA HASTANEYE GİTMEYİN”

Türkiye bu hastalığın üstesinden gelmeye en yakın ülkelerden birisidir. Vatandaşlarımızın tedbirlere uyduğunu görüyoruz. Sağlık kuruluşlarımızın ve personel araç gereçlerinin Covid-19 hastalığına mücadelede kullanırsak salgında başarılı olabiliriz.
Bu tür durumlarda sağlık kuruluşları salgın merkezine dönüşebiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın acil durum dışında hastanelere gitmemesi gerektiğini söylüyorum.

“ŞEHİR İÇİ ULAŞIMI SINIRLANDIRABİLİRİZ”

Sokakta hareketliliği büyük ölçüde azalttık. Son olarak kara, hava ve deniz yollarıyla olan şehirler arası ulaşımı sınırlandırdık. Gerekirse şehir içi ulaşımda da benzer kararları uygulayabiliriz.
Hastalıkla ilgili rakamlarımızı her gün milletimizle paylaşıyoruz. Virüsün yayılmasını önlemek için her türlü kararı almaya hazırız. Burada en önemli hassasiyetimiz, temel ihtiyaç maddelerinin arzında sürekliliği sağlamak ve üretimin kesintisiz sürmesini temin etmektedir.
Türkiye her hal ve şart altında üretime devam etmek ve şartları sağlamak zorunda olan bir ülkedir. Gereken tedbirleri en sıkı şekilde almalarını sağlayacağız.

“YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Dostlarımızın da ihtiyaçlarını karşılamak gayretindeyiz. Pek çok ülkeye sağlık ve temizlik malzemesi gönderdik. Son olarak salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İspanya’ya sağlık malzemelerini bir uçakla gönderiyoruz. İtalya’ya da Kızılay aracılığıyla bir gemi dolusu malzemeyi ulaştırıyoruz.
Türkiye ne kadar güçlü olursa, dostlarına da o kadar dost elini uzatacaktır. Yapılacak yenilikçi çalışmalara destek vereceğiz. Gereken her türlü tedbirleri alarak yolumuza devam edeceğiz.

SOLUNUM CİHAZLARININ ÜRETİMİ

Solunum cihazlarının üretimi için yoğun bir çalışmayı kurumlarımız devam ettiriyor. Aynı şekilde de aşıda da çalışmalar devam ediyor. Hedefimiz yıl sonuna kadar sonuç alabilmektir.
Temizlik ve mesafe kurallarına riayet edilmesi, hastalığın kırılmasına katkı yapacaktır. Nice mücadeleyi birlikte yürüttüğümüz milletimizle, bu müsibetinde üstesinden geleceğiz.
Tedbiri elden bırakmayalım, başaracağımıza inanalım. Hiçbir bir virüs bizim birliğimizden, beraberliğimizden daha güçlü değildir. Hiçbir virüs önümüzdeki aydınlık yarınların önüne geçemez, bizi hedeflerimizden vazgeçiremez. Çünkü biz Türkiye’yiz, Türk milletiyiz.
Medeniyetimiz paylaşma ve yardımlaşma üzerine kuruludur. Açıkladığımız ekonomik ve sosyal destek paketiyle her insanımızın yanında olduğumuz gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. Esnafımıza, zanaatkarımıza ve birçok esnafımız için harekete geçtik.
Hububat ve sebze başta olmak üzere hemen tüm tarım ürünlerinin üretiminde kendi kendimize yeterlilik oranımız yüzde 100'ün üzerindedir.
Bu dönemde yoğun talebi olan bakliyat, makarna, temizlik malzemesi, yağ gibi ürünlerin üretimlerinde 3 katına varan artışlar
sağladık. Gerekirse bu kapasiteleri çok daha fazla artırma imkanına sahibiz.
Velhasıl aldığımız her tedbirle, devletimizin vatandaşının yanında olduğunu gösterdik. Sivil toplum kuruluşlarımızın da, imkanları çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalıştığını biliyoruz. Bu konuda da devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için milli dayanışma kampanyası  başlatıyoruz.

AYRINTILAR GELİYOR…