İstanbul Başakşehir’de yaşayan Eşref isimli bir genç, twitterda sesini duyurmaya çalıştı. Babasına korona pozitif teşhisi konduğunu belirten genç, hastanenin dolu olduğu gerekçesiyle babasını eve yolladıklarını söyledi.

Aynı belirtilerin 70 yaşındaki nenesinde de görüldüğü ifade eden Eşref isimli gencin oturduğu apartmanın da karantinaya alınmadığı öğrenildi.

Twitter’da paylaşılan video sonrası korona pozitif olan babasının ambulans ile hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

Babasıyla aynı odadan video kaydeden genç şu ifadeleri kullandı :

“Ben İstanbul’da yaşayan bir vatandaşınızım. Babam korona pozitif çıktı dün akşam yapılan testler sonucunda. Akşam hastanede yer bulunmadığı gerekçesiyle evine tekrar gönderildi, şu an evde solunum sıkıntısı yaşıyor, nefes darlığı yaşıyor. Aynı belirtiler 70 yaşındaki nenemde de görülmeye başladı. Ve buna rağmen uğrayan eden, Bakanlıktan başka bir yerden kimse yok. Zorla ambulansı arıyoruz. Onda bile zar zor getirtebiliyoruz. Şu an ambulansı sabah aradım, karantinaya alınması gerekirken başka bir hastaneye götürüldü. Bu belirtiler 70 yaşındaki nenemde de görülmeye başladı. Korona testimizin pozitif çıkmasına rağmen kimsenin ilgilenmemesi benim gerekli mercileri aradığım halde, 184 olsun, 112 olsun, belediyeyi bile aradım artık. Ona rağmen kimsenin dönüp bizimle ilgilenmeyişi, bizim de can güvenliğimizin olmayışı. Çünkü aynı belirtiler bende de çıkmaya başladı. Aynı şekilde astımı olan kardeşim de var. Alt katta kronik rahatsızlığı olan halam da var. 70 yaşındaki nenemde belirtiler çıktı. Şu an hastaneye götürdük zorla yine. İnşallah bu sefer yer bulabiliriz. Ve Başakşehir Devlet Hastanesi’nin ciddi anlamda bir savsaklama durumu var. Korona pozitif olan birini nasıl olur da eve gönderirsiniz. Gönderdiniz eyvallah, neden kimse evi gelip karantinaya almıyor. Ben kendim de bir sağlıkçıyım. Ben de veteriner hekimliği 5.sınıfta okuyan bir öğrenciyim. Biz bu tür hataları hayvanlarda bile yapmıyoruz. Bir hayvandan diğer hayvana geçmesine bile müsaade etmeden o hayvanı karantina altına alıyoruz. İnsan sağlığında böyle büyük hataların yapılması nasıl oluyor? Nenemde hasta, biz de hastayız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Gelen giden yok”