Başkan Çerçioğlu, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü vatandaşların konuşma ve internet hakkı kotalarının yükseltilmesini istedi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Başkan Çerçioğlu, “Gsm operatörlerinin 65 yaş üstü vatandaşlarımızın kullanabilmesi için konuşma ve internet hakkı kotalarını yükseltmeleri, bu zorlu süreci daha kolay atlatmalarını sağlayacaktır. Desteğinizin değeri büyüktür” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar için seferberlik ilan etti

Koronavirüs salgınının Türkiye’de de görülmesiyle beraber seferberlik ilan eden Başkan Çerçioğlu, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak, virüsün yayılımını önlemek ve farkındalık yaratmak amacıyla çok sayıda faaliyete imza attı.

Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla Aydın’ın dört bir yanında ilaçlama çalışmaları yapıldı. 65 yaş üstü vatandaşlara 50 m3 su desteği sağlandı, sağlık çalışanlarına ise halk otobüsleri ücretsiz hale getirildi.

Öten yandan, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından bütün iletişim araçları kullanılarak ‘evde kal’ çağrısı yapıldı. Büyükşehir’in de destek olduğu farkındalık kampanyasıyla Aydınlılar’ın sokağa çıkma oranı minimum seviyeye indirildi.