Karayip Adaları’na bağlı Canouan Adası’na çalışmaya giden 10 Türk genci, koronavirüs önlemleri kapsamında giriş-çıkışların durdurulması nedeniyle 9 bin kilometre uzakta mahsur kaldı. Vizelerinin bitmesine rağmen Türkiye’ye geri dönemeyen gençler, sosyal medya üzerinden yetkililere ulaşarak yardım talep etti.

Canouan Adası’ndan Türkiye’ye dönmek için her yolu deneyen ancak koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye’ye dönemeyen gençlerin mahsur kaldıkları adada imkanlarının kısıtlı olduğu öğrenildi. Yiyecek, sağlık gibi ihtiyaçlarını karşılayamayan gençler, sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyor.

Mahsur kalanlardan Onur isimli bir genç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Karayipler adasında (Canouan) 10 Türk işçi mahsur kalmış durumdayız. Hastane ve bakım olanakları yok ve her yolu denememize rağmen Türkiye’ye dönüş gerçekleştiremiyoruz. Hiçbir yol, hiçbir güzergah uçmamıza izin vermiyor. Şu noktada sadece devlet yetkilileri bizi buradan kurtarabilir. Lütfen yardımcı olun” ifadelerini yazarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı etiketledi.

Video ile seslerini duyurmaya çalıştılar

9 bin kilometre uzaklıktan çektikleri video ile seslerini duyurmaya çalışan gençler, “Herkese merhaba. Bunun bir yardım çağrısı olduğunu bildirmek isteriz. Şu anda Karayipler’de 10 Türk işçi olarak burada çalışıyorduk. Çalışma süremiz bitti. Ülkemize dönmek için yaptığımız adımlar sonuçsuz kaldı. Konsolosluklarla görüştük, onlarla birlikte rotalar çizdik. Gittiğimiz her havaalanından geri çevrildik. Havaalanında bizi kabul etmediler, uçuşlara almadılar. Biz şimdi başladığımız yerdeyiz. Burada herhangi bir vaka yok fakat civardaki adalarda görüldü. Bu durumdan endişe duyuyoruz. Bir an önce ülkemize dönmek istiyoruz. Lütfen yardım bekliyoruz” dedi.