Dönem dönem buldukları şahıslarla CHP’li Belediye Başkanları’na iftira atan karanlık odaklar yine sahneye çıktı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun her seçimde yükselen başarısını sindiremeyen karanlık odaklar, bu kez de hakkında çok sayıda iddia bulunan bir şahıs üzerinden karalama kampanyası başlattı.

Havuz medyasının salyalar saçarak yayınladığı haberleri dayandırdığı kaynağın kirli geçmişi şoke etti. Mustafa Ezici’nin, ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’ kapsamında cezaevine girdiği ortaya çıktı.

Öte yandan, Ezici’nin ünlü bir iş insanını da yüklü miktarda dolandırdığı iddia ediliyor. İlk etapta 2 milyon TL talep eden Ezici’nin daha sonra değişik zamanlarda tam 13 milyon TL aldığı ifade ediliyor.

Mansur Yavaş için de ‘çocuk istismarcısını’ kullanmışlardı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yapıldığı gibi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a da iftira atılmıştı. İftiranın sahibi Necmettin Kesgin’in ifadeleri çarşaf çarşaf havuz medyasında yer almıştı.

Ancak daha sonra saygın iş insanı olarak tanıtılan Necmettin Kesgin’in ‘çocuklara ilişkin müstehcen görüntü bulundurduğu’ ortaya çıkmıştı. Ankara 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Kesgin üç yıl hapis ve 1000 gün adli para cezasına çarptırılmıştı.