Söke Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı yapıldı. Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel başkanlığında toplanan meclise, Aydın. Büyükşehir Belediyesi tarafından Güllübahçe Mahallesine yapılması planlan arıtma tesisinin devir  maddesi damga vurdu.

Bir önceki Söke Belediye Meclis’inde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün, mülkiyeti Belediyemize ait Güllübahçe Mahallesi 285 ada 158 parselde kayıtlı taşınmazımızın atık su arıtma tesisi yapılması için tahsis veya devir talebine 07.02.2020 tarih ve 2020/2-15 nolu kararı ile,  Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilmişti.

“CUMHUR İTTİFAKI RED OYU KULLANDI”

Komisyonda alınan kararın Söke Belediye Meclis’inde oylanması sırasında söz alam Cumhur İttifakının MHP’li Meclis üyesi Hatice Çakar “ meclis grubu olarak şerh koyuyoruz” diye açıklama yaptı. Millet ittifakı adına söz alan CHP’li Söke Belediye Meclis Üyesi

Mehmet Arif Ceylan “ Aydın Büyükşehir Belediyemiz tarafından Güllübahçe Mahallemize yapılan kanalizasyonun arıtma tesisi ile sonuçlanması gerekiyor. Bizden devri istenen yer Güllübahçe Belediyesi zamanında imar olanına Arıtma Tesisi olarak belirlenmiştir. Her türlü etüdü yapılmıştır.” Dedi

DEVİR OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Güllübahçe Mahallesinde bulunan arazinin Arıtma tesisi yapılmak üzere Aydın Büyükşehir Belediyesine devri ilgili madde Cumhur ittifakı üyelerin red oyuna karşın CHP ve İYİ Partili üyelerin oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edildi.

Editör: Haber Merkezi