Tezcan yaptığı yazılı açıklamada “Üniversite rektörü, talihsiz bir açıklama yapmıştır. Şayet Sayın Rektör siyaset yapmak istiyorsa  cübbesini çıkarsın, görevini bıraksın, siyasete atılsın” dedi.

Tezcan şunları kaydetti :

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarşamba günkü   partisinin grup toplantısında Genel Başkanımıza ağır sözler söyleyerek hakaret etmiştir.
Grup Başkan Vekilimiz Engin Özkoç ise herkese hakaret etme hakkını kendinde gören Erdoğan’a aynı sözlerle karşılık vermiştir. Yaşanan bu tablo tek adam rejiminin yarattığı siyasi iklimi net olarak ortaya koymaktadır.
Üniversiteler bilim yuvalarıdır. Üniversite rektörlükleri siyasi partilerin yan kolları değildir.
Görünen o ki, Sarayın gözüne girmek için  Meclis sıralarında atlayan saldırgan AK Partili vekillerin yanında, Saraya yaranmaya çalışan rektörler de yer almaktadır.
Bu durum rektörlerin doğrudan saray tarafından atanmasının sonucudur.
Adnan Menderes Üniversitesini bilim yarışı içerisine sokma görevi olan bir rektörün saraya yaranma yarışı içerisinde olması  bizi üzmüştür.
Rektör Aldemir’in Aydın’daki biricik gözbebeğimiz olan Adnan Menderes Üniversitesinin bilimsel çalışmalarına katkı sunmak yerine , rektörlük koltuğunu saraya yaranma yeri gibi kullanmasının nedeni acaba son dönemde hakkında çıkan iddiaları kapatma telaşı mıdır?
Üniversite rektörü, talihsiz bir açıklama yapmıştır. Şayet Sayın Rektör siyaset yapmak istiyorsa  cübbesini çıkarsın, görevini bıraksın, siyasete atılsın.