Erdoğan’a Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ömer Çelik ve Hakan Fidan eşlik etti. Rusya Devlet Başkanı, " Suriye'de hayatlarını yitiren askerleriniz için taziyelerimi iletmek istiyorum" dedi. Putin, "Gelişmelerin Türkiye-Rusya ilişkilerini zedelememesi için Suriye konusunda tüm alanları ele almamız gerekiyor" diye konuştu.

Erdoğan: Alacağımız isabetli kararlar bölgeyi de rahatlatacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise " İdlib müzakereleri nedeniyle bir araya gelişimiz büyük önem arz ediyor" dedi. "Dünyanın gözü burada" diye konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alacağımız isabetli kararlar bölgeyi de rahatlatacaktır. Türkiye Rusya ilişkilerinin tavan yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Gerek savunma sanayiinde gerek ticari ilişkilerimizde çok farklı bir dönemin içindeyiz. Bunları da çok ileriye taşımanın hesaplarını yapıyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyoru. Tekrar bu kabul için teşekkür ederiz."

Putin ve Erdoğan ikili görüşmeleri sonrası heyetler arası görüşmede de bir araya gelecek.

Erdoğan’a eşlik eden bakanların bir görüntüsü ise sosyal medyada gündem oldu. Erdoğan ve beraberindeki heyeti Rusya’da ağırlayan Putin; Mevlüt Çavuşoğlu, Hulusi Akar, Berat Albayrak, Ömer Çelik ve Hakan Fidan’ın bulunduğu heyeti ‘el işareti’ ile çağırarak tokalaşması dikkat çekti.

CHP’li Veli Ağbaba sosyal medya hesabından eleştirdi

Sosyal medya hesabından bakanların fotoğrafı ile bir paylaşım yapan CHP’li Veli Ağbaba, “AKP kabinesi, Putin‘in önünde el pençe divan duruyor... İçeride: Külhanbeyi Dışarıda: Süt dökmüş kedi gibi...” ifadelerini yazdı.

Ağbaba’nın paylaşımı çok sayıda etkileşim aldı.