İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince geçen yıl Aralık ayında yapılan operasyonla “IŞİD’in savaşçıları arasında olduğu” iddiasıyla gözaltına alınan V.H., tutuklanarak cezaevine konuldu. Hakkında, ‘Silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

GazeteManifesto'da yer alan habere göre; 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık V.H. hazır bulundu. Örgütte savaşçı olarak görev yaptığı iddialarına karşı savunma yapan V.H., “2017 yılında sadece Sincar’da kaldım. O dönemde de Sincar’da PKK vardı. DEAŞ’ta sadece 20 gün kaldım. 20 gün kaldığım için de çok pişmanım. Hiçbir şekilde savaş eğitimi almadım. Elime silah bile almadım. Tanık E.H. uzaktan akrabam olur. Kendisi DEAŞ üyesiydi. Hatta babası üst düzey bir emirdi” dedi.

Yerel  Deniz Postası sitesinden Şeref Kahraman’ın haberine göre, duruşmada ihbarcı tanık E.H. de tanık olarak dinlendi. IŞİD saflarında 1 yıl aşçı olarak çalıştığını ifade eden E.H., “1 yıl çalıştım. Hendek kazılmasına yardımcı oldum. Sanık, 2 yıl örgütte çalıştı. Birlikte Sincar’a geçtik. Savaş eğitimi aldı” dedi.

“HALA MAAŞ VERİYOR”

Tanık ifadeleri sonrası yeniden savunma yapan sanık V.H., “E.H.’nin en az 20 akrabası DEAŞ üyesi ve Kayseri’de yaşıyor. DEAŞ’da bunlara hala maaş veriyor. Akrabalarının büyük bir kısmı Telafer’de DEAŞ’ın üst düzey yöneticileridir. Evlenmek isteyenler, DEAŞ’a katılırdı. DEAŞ’ta örgüte katılanlara kadın bulur ve başlık paralarını öderdi. Kayseri’de hala maaş alan DEAŞ üyeleri var” diye konuştu.

HAPİS VE TAHLİYE

Duruşma savcısı, mahkemeye bazı IŞİD’lilerin isimilerini veren sanık hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanık V.H.’yi ‘Silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye etti. Mahkeme hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.