Avrupa'ya geçmek isteyen sığınmacıların Yunanistan sınırına geçişleri sürüyor. Kastanies Sınır Kapısı önüne jiletli telle barikat kuran Yunanistan güvenlik güçleri, barikatın arkasına da çok sayıda polis yığdı. Barikat önünde bekleyen sığınmacılara sık sık tazyikli su sıkan güvenlik güçleri, zaman zaman ses ve göz yaşartıcı bomba atıyor. Suriyeli göçmen Ahmed Ebu Emad'ın Yunanistan'a geçmeye çalışırken Yunan Sınır Güvenliği tarafından öldürüldü. Bu müdahaleler sırasında fişek isabet eden bazı sığınmacılar yaralandı. Bazı sığınmacılar da Avrupa’ya geçmek isterken denizde ölümle burun buruna geliyor.

Yaşanan insanlık dramıyla ilgili Avrupa ülklerine seslenen Başkan Çerçioğlu, “Avrupa Birliği sınırlarında yaşanan olaylar insanlık suçu olarak kayıtlara geçmeden önce, medeniyetin sembolü olduğu iddiasında olan batı; yaşanan olaylara ahlaki ve vicdani açıdan bakmalıdır” dedi.

Başkan Çerçioğlu’nun sosyal medya hesaplarından yapılan hem Türkçe hem de İngilizce çağrıya Avrupa Parlamentosu’nun da etiketlenmesi dikkat çekti.