Akademinin “açılış dersi”nde konuşan Erdoğan’ın konuşmasındaki bazı satırbaşları şöyle:

AK Parti Akademisi’nde bugüne kadar 74 bin kişiye eğitim verildi. Akademiye eğitim için başvuranların 3’te 2’sinin teşkilatlarımızdan yer alması burada siyasetçilerimizin yetişeceğine işaret ediyor.
-Siyaset Akademimizin kapısı herkese açık. AK Parti’nin kendini bir siyaset okuluna dönüştü. Derdi ülke ve millet olan her kardeşimiz bu çatının altında kendine yer bulacağından emin olmalıdır. Hukuki olarak engeli olmayan her bir vatandaşımızı potansiyel üye adayımız olarak görüyor ve partimize davet ediyoruz.
-Siyasette makamlar ilanihaye orada bulunmak için değil, en doğru ve hayırlı hizmetleri vermek için vardır.
-Siz zaten tek partili dönemden beri aynı şeyi söylediniz. Geldik geliyoruz… Bu millet size bunları teslim etmez. Biliyorsunuz müslüman öyle uyanıktır ki bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz.
-Dün Hüsnü Mübarek soyadı Mübarek ama öldü. Bir zamanlar Mısır’ın nesiydi ne oldu. Kimse kalıcı değil. Bu kişilerden geriye sadece yaptığı hizmetler kalıyor. Eseri olmayanın yerinde yeller eser… Dava adamı vasıflarına bağlı bir siyasetçi günü kurtarmanın değil eser bırakmanın şuuruyla çalışıp mücadele etmeli.
-Siyaset yaparken elde edilen makamların milletin emaneti olduğunu kimse aklından çıkarılmamalı. Sadece makam, para veya nefsini tatmin için siyaset yapanlar, gün geldiğinde unutulmaya mahkumdur.
-Bizim zamanımızda 10 öğrenciden 1 tanesinin üniversiteye girme şansı var. Ama şimdi hepsinin girme şansı var. Ne kadar yükselirseniz yükselin asli işinizin millete hizmet olduğunu asla unutmayın. Kendini üstün görme, kibir, tepeden bakma, insanları küçümseme ve kendini üstün görme en tehlikeli bataklıktır. Buraya saplandığınızda artık iflah olmanız mümkün değildir.
-Milli iradeyi hiçe sayarsanız haramı helali umursamazsanız ne yaparsanız yapın halkın ve Hakk’ın rızasına nail olamazsınız. Bizim milletimiz bu ayrımı çok iyi yapar. Seçimden seçime kapısına gelenler her gün yanında olanı asla aynı tutmaz.
-Attığınız her adımda söylediğiniz her sözde yaptığınız her işte millet sizi görüyor. Adaletin olmadığı yer oksijensiz dünya gibidir. Orada yaşanmaz.