Tahran İstanbul uçağı Ankara'ya acil iniş yaptı, Esenboğa'da acil durum ilan edildi. Türk Hava Yolları'na ait TK879 sefer sayılı Tahran İstanbul uçağı koronavirüs şüphesiyle Ankara'ya acil iniş yaptı. Esenboğa Havalimanı'nda olağanüstü hal ilan edildi. Bir yolcuda Covid-19 belirtileri olduğu ve uçuş ekibinin acil iniş kararı aldığı rapor edildi.

THY seferleri Çin'e 29 Şubat'a, İran'a ise 10 Mart'a kadar iptal edildi

Türk Hava Yoları'nın (THY) resmi sitesinden yapılan açıklamada, Covid-19 kaynaklı seyahat kısıtlamalarına dair bazı güncel bilgiler paylaşıldı.

Çin ve İran seferlerinde düzenlemeler yapıldığına dikkat çeken THY, "Ana kara Çin'e düzenlediğimiz seferlerimiz 29 Şubat 2020 tarihine kadar durdurulmuştur. (İran seferlerimiz) Tahran'a düzenlediğimiz uçuşlarımız hariç bu ülkedeki tüm uçuş noktalarımıza olan seferlerimiz 10 Mart 2020 tarihine kadar iptal edilmiştir" açıklamasında bulundu.

THY ayrıca Türkiye Cumhuriyeti resmi makamlarınca alınan karar gereği son 14 gün içerisinde Çin ya da İran'ın Kum şehrinde bulunmuş yabancı ülke vatandaşlarının da Türkiye'ye kabul edilmeyeceğini bildirdi.

Mardin'de 'koronavirüs' iddialarına yalanlama

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, bir hastanın koronavirüs salgınına yakalandığı iddialarının asılsız olduğu bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında yer alan “Kızıltepe ilçesinde koronavirüs vakası olduğu ve acil servisin kapatıldığı” iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Açıklamada, "İlimizde koronavirüs tanılı hasta olmayıp, tüm hastanelerimiz kesintisiz hizmet vermektedir." ifadelerine yer verildi. Kızıltepe Devlet Hastanesi acil servisinde de tedavi işlemlerinin rutin şekilde devam ettiği belirtildi.

Pegasus Hava Yolları Tahran uçuşlarını durdurdu

Pegasus Hava Yolları, koronavirüs nedeniyle Tahran seferlerini karşılıklı olarak 11 Mart 2020 tarihine kadar durdurdu. Pegasus açıklamasında, haftanın her günü yapılan İstanbul Sabiha Gökçen-Tahran ve Tahran-İstanbul Sabiha Gökçen uçuşlarının 11 Mart 2020 tarihine kadar durdurulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bu tarihe kadar olan uçuşlar için bilet alan misafirlerimiz, değişiklik ve iade işlemlerini flypgs.com internet sitesinden, Pegasus Mobil uygulamasından ve 0850 250 67 02 numaralı çağrı merkezinden gerçekleştirebilmektedir." denildi.

Koronavirüs Türkiye sınırına dayandı; endişe arttı

Hali hazırda koronavirüs salgınından resmi olarak 12 kişinin öldüğü açıklanan İran'da, Kum Milletvekili Ahmed Emirabadi'nin kentte son 2 hafta içinde Kovid-19 nedeniyle 50 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürdü. İddialar her ne kadar İran yönetimi tarafından yalanlansa da rakamlar Türkiye'de endişe yarattı.