Yazılı bir basın açıklaması yapan Şahin, “Her zaman ve her konuda olduğu gibi siyasi rant elde etme amacında olan zihniyetin temsilcisi AKP Milletvekili Mustafa Savaş ve AKP Çine İlçe başkanı da son olarak konuyla ilgili basın açıklaması yaparak utanmadan yalanlara yalan ekleyerek görevlerini yerine getirmişlerdir” dedi.

Yazılı bir basın açıklaması yapan CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “Van'da meydana gelen çığ felaketinde şehit düşen hemşehrimiz Jandarma Uzman Çavuş Muhammer Keskin için Çine’de düzenlenen şehit cenazesi devlet töreninin yapıldığı alanda, Aydın Büyükşehir Belediyemizin daha önceden asılmış hizmet pankartıyla ilgili basında çıkan asılsız açıklamalar bizleri olduğu gibi, bu acılı günümüzde tüm Çine’li vatandaşlarımızı da derinden üzmüştür. Şehidimizin cenaze töreninin düzenlendiği alanda bulunan üzerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun fotoğrafı olan ve Çine’ye yapılmış yatırımlar ile ilgili bilgilendirme afişinin bir gün önce ilçe kaymakamlığının talimatıyla kaldırıldığı, yerine Türk bayrağı asıldığıi cenaze törenine az bir zaman kala Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin afişi tekrar astığı iddia edilmişti. Bu acılı anlarımızda basında hiçte hoş olmayan bir şekilde yer verilmeye çalışılan hazımsızlık kaynaklı yalanlara sığınarak gündemi değiştirmeye çalışmaları da üzücüdür.  Her zaman ve her konuda olduğu gibi siyasi rant elde etme amacında olan zihniyetin temsilcisi AKP Milletvekili Mustafa Savaş ve AKP Çine İlçe başkanı da son olarak konuyla ilgili basın açıklaması yaparak utanmadan yalanlara yalan ekleyerek görevlerini yerine getirmişlerdir” dedi.

Pankart tartışmasıyla ilgili doğru bilgileri paylaşan CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “Gerçekler dedikleri gibi değildir. Söz konusu bilgilendirme afişi ABŞB tarafından 15 Ocak tarihinde binaya asılmıştır. Ve o tarihten şu ana kadar da hiçbir şeklide hiçbir kişinin talebi ve emri olarak indirtilmemiştir. Bu konuda ne bir yazılı ne de sözlü bir başvuru hem ABŞB yetkililerine hem de Çine Belediyesi  yetkilerine iletilmemiştir. İddia ettikleri gibi bir gün evvel  sayın Kaymakamımız tarafından indirtildiği iddia edilen pankart hiçbir şekilde indirilmemiştir. Eğer indirildiğiyse kimlerin ve hangi saatte indirdiğini açıklamalılar ya da oradaki Mobese kameralarına bakarak bize de söylesinler de bizde kimlermiş öğrenmiş olalım. Bir diğer iddia da Şehidimizin defnedileceği mezarlık güzergahında da reklam panoları ve afişlere şahit olduklarıdır. Afiş dedikleri ABŞB tarafından yapılmakta olan Şehler caddesi üzerindeki sıcak asfalt çalışmaları ile ilgili olan ve 31 Ocak tarihinde sadece  Şehler  caddesi üzerinde ki  yol kenarlarına asılan branda afişlerdir. Kafalarını yalan icat etmeye yoracaklarına eski  AKP  gençlik kolları başkanı, şimdiki Soğancılar mahalle muhtarımız  Ali Tarhan’ı arasalardı afişlerin hangi tarihte ve hangi amaçla asıldığını da öğrenmiş olurlardı. Siyasi hazımsızlıklarını anlamak zor değil. Kolay da değil elbette. Sen çık iki dönem başkanlık yarışında mağlup ol. Bulduğun her fırsatı yalan yanlış çamurlarla gündeme çevirmeye çalış. Bunun adı siyaset değildir. Ha bir yerlerden fırça yedilerse bunu bilemeyiz. Bu iftiralarla kamuoyunu yanlış bilgilendirenleri  ve en önemlisi tüm halkımızın bütünleşerek aynı duyguları paylaştığı acılı bir günümüzü çamura bulamaya çalışanları kınıyorum. Derhal iddialarını ispat edecek açıklamalarını bekliyoruz.  Kim şov yapıyormuş herkes görsün. Yoksa bizlere özür borçları var” ifadelerini kullandı.